Ce mare producător se alătură luptei

Grupul francez LVMH, proprietarul Louis Vuitton, a anunţat duminică că divizia sa de produse cosmetice va produce mari cantităţi de gel dezinfectant pentru mâini, pentru a contribui la reducerea unui deficit la nivel naţional, pe fondul răspândirii rapide a coronavirusului, transmite Reuters.

“LVMH va utiliza începând de luni liniile sale de producţie a brandurilor de parfumuri şi de cosmetice pentru a produce cantităţi mari de geluri hidroalcoolice”, a anunţat LVMH într-un comunicat de presă.

Grupul a precizat că gelurile vor fi distribuite gratuit autorităţilor din domeniul sănătăţii.

Coronavirus la nivel mondial

Pandemia de Covid-19 a provocat moartea a 5.043 de persoane la nivel mondial, majoritatea în China continentală, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP vineri, la ora 11:00 GMT, pe baza unor cifre oficiale.

3.176 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în China continentală, 1.016 în Italia şi 514 în Iran, ţările cele mai afectate de Covid-19 unde s-au înregistrat şi cele mai multe decese.

De la apariţia virusului în decembrie anul trecut, peste 134.300 de persoane au fost infectate, în 121 de ţări şi teritorii.