Raed Arafat, apel către populație! Persoanele simptomatice nu au voie să meargă la muncă

Declarația lui Raed Arafat a fost făcută în ziua de joi, 9 septembrie, la Palatul Victoria. Astfel, șeful DSU a subliniat că paciencii ajung prea târziu în fața medicilor, ci nu în momentul în care apar simptomele.

„Vreau să subliniez câteva lucruri: mai mulţi pacienţi ajung târziu, nu vin când apar simptomele şi nu se testează când apar simptomele”, a declarat Raed Arafat.

O analiză săptămânală a situației COVID-19 pe teritoriul României poate fi vizualizată la acest Link.

Dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru

De asemenea, potrivit celor spuse de Raed Arafat, persoanele care prezintă simptome specifice COVID-19 nu trebuie să meargă la muncă. Mai mult, aceste persoane trebuie să poarte mereu mască și să se testeze, spune șeful DSU.

„Mai mult, în unele unităţi de primiri-urgenţe, după ce s-a făcut anamneza cu pacienţi pozitivi, au aflat că pacienţii care ştiu că sunt simptomatici de câteva zile şi nu s-au testat au mers la locul de muncă, fiind simptomatici. Acest lucru face foarte grea combaterea răspândirii pandemiei.

Apelul nostru către populaţie: dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru, porţi masca tot timpul şi te testezi. Dacă eşti pozitiv, anunţi medicul şi intri în izolare şi dacă e nevoie, bineînţeles, ajungi să fii consultat, pentru că aplicarea tardivă a tratamentului poate să pună viaţa unei persoane în pericol. Aşa că nu este de glumit cu acest virus, cine poate fi pozitiv, cine are simptome să nu meargă la locul de muncă, să se testeze şi să ia legătura cu medicul lui de familie”, a completat șeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României