Premierul a anunțat că se lansează programul „Creator de educație”, un proiect care se bazează pe tehnologie și care folosește metode creative și mult mai eficiente pentru procesul de învățare al elevilor.

„Proiectul „Creator de educație” e conceput și realizat ca o platformă modernă, online, prin intermediul căreia dascălii pot face schimb de bune practici demne de urmat de colegii lor, participând astfel activ la dezvoltarea competențelor profesionale și la susținerea unui sistem de învățământ inovator. Cred în beneficiile acestui proiect, în primul rând pentru copii și tineri, care prin metode creative, personalizate, vor avea un proces de învățare mult mai plăcut și mai facil. Educația este o prioritate a Guvernului PSD-ALDE, alături de Sănătate. Acționăm pe mai multe planuri pentru a crește accesul copiilor la educație de calitate.”, a declarat premierul, Viorica Dăncilă.

Prim-ministrul a prezentat și principalele măsuri pe care Guvernul le are în vedere în domeniul Educației. Banii vor merge pe tehnologii moderne, pe îmbunătăţirea standardelor de învăţământ şi, nu în ultimul rând, pe majorarea salariilor dascălilor.

„Am mărit bugetul pentru educație cu aproape 47% în acest an, am majorat considerabil salariile cadrelor didactice, ca modalitate de apreciere și de motivare a muncii de dascăl, susținem proiecte de investiții în școala românească, de la creșe și grădinițe până la universități. Toate deciziile pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ le luăm în consultare cu partenerii sociali, sindicate, asociații ale profesorilor, studenților și elevilor, pentru că am convingerea că cele mai bune decizii sunt luate prin dialog deschis. O componentă esențială pentru educație de calitate este reprezentată de omul de la catedră, model pentru generațiile pe care le formează și cărora le transmite nu doar învățătură, ci lecții de viață și le formează caracterul. Profesia de dascăl este vocație, implicare neobosită și dedicare. A fi educator, învățător sau profesor înseamnă ca tu însuți să înveți zi de zi și să ții pasul cu noi metode de predare mai atractive și mai apropiate de copii și de tineri.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Cu un buget pentru Educație mărit cu aproape 47%, România poate spera în acest an la un salt calitativ în ceea ce privește nivelul educației. Deși în ultima perioadă s-au mai făcut progrese, conform ultimului raport al PISA (Program for International Student Assesment) din anul 2015, România se clasa pe penultimul loc din UE la capitolul performante de citire, cu un număr mare de analfabeți funcționali.