Specialiștii atrag atenția asupra uneia dintre salatele preferate de mulți români. Este vorba de cea cu roşii, castraveţi şi ceapă. Ei nu recomandă acest amestec, mai ales pentru că, în unele situații, poate deveni deranjantă pentru organism.

Conform părerii exprimate de mulți nutriționiști, nu este deloc indicat să se mănânce roșii, castraveții și ceapa la aceeași masă. Asta pentru că trebuie avut în vedere proprietățile chimice ale alimentelor enumerate anterior. Castraveții sunt considerați alimente alcaline, în timp ce roșiile sunt considerate alimente acidifiante.

Consumul de roșii și castraveți poate duce la disconfort

În aceste condiții, consumul de roșii și castraveți poate afecta pH-ul stomacului, ceea ce poate duce la disconfort și, în unele cazuri, sănătate precară pe termen lung. În plus, în clipa în care combinăm roșiile cu castraveții, se formează săruri în organism.

Această combinație poate cauza formarea de gaze în intestin, deoarece roșiile și castraveții au procese diferite de digerare. Astfel, digestia noastră va avea de suferit după o masă copioasă.

Lista de alimente care nu trebuie să fie în salate

Un alt lucru de care trebuie să se țină cont este legat de faptul că nu toate salatele înseamnă și kilograme în minus. Mulți dintre noi ne concentrăm atenția asupra salatelor în speranța de a mai pierde câțiva centimetri în talie înainte de a pleca în concediu.

Cu toate acestea, medicii atrag atenția asupra faptului că nu ar trebui să punem în salate ouă, șuncă sau prea mult ulei, pentru că se acumulează multe calorii și deja nu mai putem spune că suntem la regim.

Mulți oameni care se îngrașă din cauza salatelor

La fel de important este și momentul la care se consumă salatele. Mulți dintre noi nu mâncăm pe timpul zilei și ajungem să recuperăm în timpul nopții.

”Știu mulți oameni care se îngrașă din cauza salatelor. Salatele cu ouă, grăsimi, prea mult ulei, cu șuncă sau chiar salatele de fructe cu frișcă sau alte toppinguri nu sunt chiar ”prietenoase” cu silueta. În plus, degeaba mănânci pește la grătar sau salată, dacă mănânci la 1 noaptea”, a spus un medic conform doctorulzilei.ro.

Conform specialistului, nu există alimente cu adevărat nocive, ci doar cantități excesive, moduri incorecte de preparare sau momente nepotrivite pentru consumul lor.

”Poți mânca la prânz cam orice: paste, măr copt, pește, pizza, pentru că o felie de pizza o dată pe săptămână sau o clătită cu gem n-a omorât pe nimeni. Nu trebuie să fim fixiști și să ne abținem de la alimentele care ne plac și cel mai bine e să ne facem poftele la prânz, nu la cină”, a mai spus medicul.