Nu mai cumpărați acest dezinfectant! În urma unei acțiuni de supraveghere a pieței desfășurată de reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), la sfârșitul săptămânii trecute, pe raza municipiului București, au fost găsite la comercializare produse sub marca ”Kolonya – eau de cologne”, prezentată drept ”dezinfectant de mâini”.

Ca atare, luni, 15 februarie 2021, ANPC a dispus tuturor structurilor sale teritoriale, un control pe această temă, pentru a se depista toate produsele similare care s-ar putea afla la vânzare pe cuprinsul întregii țări.

Nu mai cumpărați acest dezinfectant! A fost identificată o astfel de companie

Deja, la nivelul Capitalei, a fost identificată o companie care avea la vânzare produsul ”Kolonya – eau de cologne”, care prezenta o etichetă suplimentară suprapusă, care îl înfățișa publicului drept ”dezinfectant de mâini”.

Fapta constatată de comisarii de la structura bucureșeană a ANPC încalcă prevederile Legii 363/2007 art. 6 alin.1 lit.b, fiind o practică înșelătoare față de consumatori.

Astfel, s-a dispus operatorului economic încetarea practicii neloiale, în conformitate cu art. 13 din Legea 363/2007, precum și aplicarea unei amenzi contravenționale în valoare de 10.000 lei.

ANPC promite că revine cu mai multe date despre acest aspect

ANPC va reveni cu datele finale ale controlului pe această temă, la nivelul întregii țări, și îi asigură încă o dată pe consumatori că supraveghează cu atenție și permanent piața, astfel încât să împiedice orice posibilă încălcare a drepturilor lor, în timpul actului comercial, de către operatorii economici.

Nu mai cumpărați acest dezinfectant! Aceeași situație a fost descoperită și la Brașov

Sorin Claudiu Susanu, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Braşov, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care informează că agenții economici pun în pericol viața consumatorilor.

Potrivit acestuia, dezinfectantul neconform a fost oprit de la comercializare.

Sursă foto: ANPC

Sursă foto principală: Dreamstime