Nu mai bea această cafea! Ce solvent chimic are în ea

Chiar dacă cafeaua decofeinizată este alegerea cea mai bună în cazul persoanelor care nu vor să consume cofeină, există se pare niște riscuri pe care aceasta le are asupra sănătății.

Medicii și nutriționiștii trag un semnal de alarmă și susțin că deși despre cafeaua decofeinizată se spune că este o alternativă sănătoasă la cea cofeinizată, ea poate fi la fel de nocivă pentru sănătate.

Mai exact, potrivit specialiștilor, bând cafea fără cofeina, este posibil să ingeraţi produse chimice periculoase. Se pare că boabele de cafea conţin în mod natural cofeina, modul prin care a fost îndepărtată fiind dificil, în urma unui proces industrial.

Astfel,  boabele de cafea decofeinizată trebuie înmuiate într-un solvent chimic care eliberează cofeina. Porces este unul chimic, așa că urmările pot fi grave.

„Boabele sunt înmuiate într-un solvent chimic care eliberează cofeina. Unii dintre solvenţi sunt aceiaşi utilizaţi în diluantul pentru pictură sau dizolvanţi” a explicat William Li, medic, preşedinte şi directore medical la Fundaţia Angiogenesis, potrivit Adevărul.

Nu mai bea această cafea! Ce solvent chimic are în ea

În același timp, potrivit sursei citate, aceste profuse chimice pot produce probleme de sănătate importante . De exemplu, clorura de metilen nu este un produs chimic uşor.

În acest context, medicul R. Byakodi subliniază că inhalarea acestei substanţe irită nasul şi gâtul şi afectează sistemul nervos.

„Este recunoscut faptul că încetineşte temporar sistemul nostru nervos central”, a confirmat medicul AVA Williams.  Pe lângă faptul că aceste produse consumate de foarte multe persoane pot afecta sistemul nervos, ele provoaca artrită rematoidă şi prezintă şi un risc de cancer.