Ultimul subiect abordat de celebrul medic nutriţionist Mihaela Bilic este cafeaua cu lapte. Ea recunoaşte că nu poate bea cafeaua neagră, aşa că a găsit acest compromis perfect.

Raftul lui Bilic@Z10: Cafea cu lapte☕️🥛

Pentru cunoscători probabil este un sacrilegiu să amesteci cafeaua cu lapte, similar cu vinul făcut șpriț. Mie îmi place la nebunie mirosul de cafea, însă recunosc că nu o pot bea așa neagră, simplă. Și pentru că iubesc prea mult laptele, am găsit compromisul perfect: cafea cu lapte”, scrie Mihaela Bilic într-o postare pe pagina sa de Instagram.

Plus şi minus pentru cafeaua cu lapte

În continuare, medicul nutriţionist vorbeşte despre avantajele şi dezavantajele unei ceşti de cafea cu lapte.

✅Plus-uri:

-lactoza din lapte o îndulcește cat să nu mai ai nevoie de niciun strop de zahăr
-proteinele din lapte precipită sub acțiunea taninurilor din cafea, ca urmare stă în stomac 2-3 ore
-are 90% apă, deci poate fi considerată un lichid de hidratare
-ține de foame timp de 2-3 ore cu numai 90 calorii

‼️Minus-uri:
-unii ar spune că e indigestă, adevărul e că încetinește golirea stomacului- dar eu îl văd tot un avantaj
-aroma și gustul bobului de cafea se pierde, dar nu te oprește nimeni să bei și cafea simplă, fără lapte

Cât şi când trebuie să bem cafea cu lapte?

Mihaela Bilic mai arată, în încheierea postării sale, şi care este porţia corectă de cafea cu lapte într-o zi.

Porția corectă: 2-3 cafele pe zi, de preferat între mese (pe post de gustare) sau, și mai bine, în loc de masă (poate ține loc de mic dejun)”, spune medicul nutriţionist.

 

View this post on Instagram

 

Raftul lui Bilic@Z10: Cafea cu lapte☕️🥛 Pentru cunoscători probabil este un sacrilegiu să amesteci cafeaua cu lapte, similar cu vinul făcut șpriț😝 Mie îmi place la nebunie mirosul de cafea, însă recunosc că nu o pot bea așa neagră, simplă. Și pentru că iubesc prea mult laptele, am găsit compromisul perfect: cafea cu lapte😍 ✅Plus-uri: -lactoza din lapte o îndulcește cat să nu mai ai nevoie de niciun strop de zahăr -proteinele din lapte precipită sub acțiunea taninurilor din cafea, ca urmare stă în stomac 2-3 ore -are 90% apă, deci poate fi considerată un lichid de hidratare -ține de foame timp de 2-3 ore cu numai 90 calorii ‼️Minus-uri: -unii ar spune că e indigestă, adevărul e că încetinește golirea stomacului- dar eu îl văd tot un avantaj -aroma și gustul bobului de cafea se pierde, dar nu te oprește nimeni să bei și cafea simplă, fără lapte🤓 🆗 Porția corectă: 2-3 cafele pe zi, de preferat între mese (pe post de gustare) sau, și mai bine, în loc de masă (poate ține loc de mic dejun)☺️

A post shared by Mihaela Bilic (@doctorbilic) on