Scandalul în care este implicat numărul 1 din tenisul mondial, Novak Djokovic, a căpătat proporţiile unui adevărat scandal diplomatic.

Autorităţile din Australia nu i-au permis să intre în ţară şi urmează să îl deporteze în curând. Cum se vede din România întreaga situaţie?

Lidia Fecioru: Oricare din noi este un Djokovic

Cunoscutul astrolog Lidia Fecioru este de părere că tratamentul la care a fost supus tenismenul de către autorităţile australiene este inacceptabil, adăugând că orice persoană din lume care nu s-a vaccinat ar putea suferi aceeaşi soartă.

“Oricare din noi este un Novak Djokovic”, a precizat Lidia Fecioru.

“Eu sunt vaccinată, a fost alegerea mea. Eu având întâlniri cu lumea la televiziuni, m-am gândit că așa e cel mai bine pentru mine. Eu sunt impotriva obligativității.

Știu că Djokovic are un certificat medical care spune că îi este interzisă vaccinarea. Oricare din noi este un Novak Djokovic.

Ne putem duce în orice țară și e o prostie că dacă mă întorc din Republica Moldova trebuie sa stau în carantină dacă nu am testul PCR, pentru că Moldova nu este în UE. Ei încearcă orice”, a declarat Lidia Fecioru pentru România TV.

“S-a vrut ca el să fie luat ca un exemplu. Este un om cu vocație de simbol”

Astrologul a mai criticat şi “dictatura” la care s-ar fi ajuns la nivel mondial pe subiectul vaccinării, spunând că, în cazul lui Novak Djokovic, el a fost ales în mod special pentru a fi făcut un exemplu pentru toţi ceilalţi.

“Când a fost isteria cu aducerea oamenilor din Africa, prietena mea care este în Africa mi-a spus „Isteria este la voi, nu aici”. Sunt indignată din cauza acestei dictaturi în care am intrat.

E un om ales (Djokovic – n.red.), nu poate oricine să ducă asta, logic. S-a vrut ca el să fie luat ca un exemplu. Este un om cu vocație de simbol.

Este luat drept un exemplu de a taxa oamenii care nu sunt ascultători, dacă unul este antivaccinist că nu vrea este luat drept exemplu negativ, îi este dat în cap încontinuu”, a mai explicat Lidia Fecioru.

Scandalul în care a intervenit inclusiv preşedintele Serbiei

Reamintim că, pentru că a intrat în Australia fără să fie vaccinat și cu niște scutiri neconforme, liderul clasamentului ATP nu poate juca deocamdată la turneele australiene și a fost plasat în carantină, într-un hotel din Carlton.

În camera de hotel, Djokovic s-a trezit cu tot felul de gândaci și alte insecte, potrivit publicației Tennis World, citată de Digisport. În plus, lui Djokovic i s-a reținut portofelul cu acte pe aeroport, plus unele bunuri personale, pentru mai multe cercetări.

Ministrul australian al Sănătăţii, Greg Hunt, a afirmat că sârbul nu a putut oferi dovezile necesare pentru a putea intra în Australia.

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a denunţat faptul că Novak Djokovic ar fi fost “hărțuit” în Australia. Ambasadorul Australiei în Serbiei a fost convocat de urgență pentru a oferi explicații în acest caz.