Șeful Guvernului, Sorin Grindeanu a început schimbarea secretatrilor de stat din cadrul autorităților aflate în subordinea Executivului. Mai exact, președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatiș Chețan, a fost schimbat din funcție cu Geronimo Răducu Brănescu, fostul director executiv al Direcției Sanitare Veterinare Constanța.

Chiar dacă a avut un venit anul de puțin peste 50.000 de lei, noul șef al ANSVSA, Geronimo Răducu Brănescu are o avere de invidiat, terenuri agricole-intravilane, pădure, vilă, apartament, o mașină de lux care ar putea costa cel puțin 100.000 de euro și o colecție de picturi clasice evaluată la 50.000 euro. Astfel, șeful ANSVSA, Geronimo Răducu Brănescu deţine potrivit declaraţiei sale de avere, completată în vara anului trecut, opt terenuri, patru agricole, trei intravilane și o pădure.

Geronimo Răducu Brănescu deține trei terenuri agricole de 8 hectare situate în Fetești. Anul trecut, familia Brănescu a avut bani pentru achiziția a încă patru hectare de teren agricol, doar că șeful ANSVA nu a dorit să precizeze în declarația de avere unde sunt poziționate. În Fetești, familia Brănescu deține 5 hectare de teren intravilan și alți 800 mp de teren intravilan în Brașov. La acestea se adaugă încă un teren forestier de 1,75 hectare, situat în Braşov. Împreună cu soţia sa, șeful ANSVSA mai are o casă de locuit cu un garaj de 270 mp şi, respectiv 55 mp și un apartament cumpărat anul trecut în Constanța. Geronimo Răducu Brănescu este proprietarul unei mașini de teren marca Land Rover RS și o remorcă Geraldy.

Șeful Autorității Naționale Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor este și iubitor de artă, acesta deține o colecţie de picturi clasice în valoare de 50.000 euro. În anul fiscal 2016, acesta a realizat venituri de 50.714 lei de la DSVSA Constanţa, iar soţia sa a câştigat 23.973 lei de la SC Farmmarc Impex SRL.