Grație parteneriatului dintre MSC Cruises și Aerotravel Lufthansa City Center, furnizor exclusiv al croazierelor cu îmbarcare / debarcare din Constanța pe piața din România, turiștii vor putea pleca în croaziere maritime direct din țara noastră, pentru al treilea an consecutiv.

Aproximativ 60 de pasageri s-au îmbarcat pe nava MSC Opera pentru o croazieră de 14 nopți cu un itinerariu de vis: Constanța – Soci – Istanbul – Mykonos – Santorini – Kefalonia – Dubrovnik – Veneția – Bari – Atena (Pireu) – Constanța. Evenimentul a fost marcat la bordul navei MSC Opera printr-un Crest Ceremony, în cadrul căruia reprezentanții Aerotravel și MSC Cruises au remarcat creșterea apetitului românilor pentru croaziere, având ca rezultat majorarea numărului de pasageri cu 15-20% în fiecare an.

“Ne bucurăm că ideea croazierelor cu îmbarcare din / debarcare în Portul Constanța înregistrează succes în rândurile turiștilor români. Aceste croaziere, oferite în exclusivitate prin Aerotravel, sunt o alternativă inspirată pentru o vacanță reușită la bordul unui hotel plutitor de 5*. În 2015, croazierele din Constanța vor fi disponibile în iulie, august și septembrie, în trei variante de itinerariu și vor fi operate de nava MSC Opera, care a trecut printr-un proces complex de modernizare și reînnoire, evoluând semnificativ în ce privește confortul și facilitățile.

Nu în ultimul rând, aș dori să remarc o creștere anuală, de 15-20%, a numărului de turiști români care pleacă în croaziere, în principal pe Marea Neagră, Mediterană, Marea Nordului și Marea Baltică”, a declarat Antonio Nițu, Director General Aerotravel Lufthansa City Center.

Pasagerii au disponibile trei itinerarii, cel mai spectaculos fiind cel cu durata de 14 nopți cu tarife începând de la 859 Euro / loc în cabină. Croaziera de 9 nopți va avea itinerariul Constanța – Soci – Istanbul – Mykonos – Santorini – Kefalonia – Dubrovnik – Veneția, cu tarife de la 529 Euro / loc în cabină, iar croaziera de 5 nopți va avea ruta Veneția – Bari – Atena – Constanța, cu tarife de la 319 Euro / loc în cabină.

Nava MSC Opera a fost lansată la apă în anul 2004, având inițial lungimea de aproximativ 251 metri și capacitatea de 2199 persoane. Datorită programului Renaissance, în valoare de 200 milioane de Euro și de care au beneficiat toate cele patru nave din Clasa Lirica, MSC Opera are, începând cu mai 2015, o lungime de aproximativ 275 metri și 1071 de cabine (la capacitate maximă 2679 pasageri). Noua MSC Opera are cabine mai confortabile, mai multe restaurante și cafenele, precum și mai multe posibilități de distracție și relaxare. Copiii și adolescenții au la dispoziție cinci noi mini-cluburi tematice, structurate pe grupe de vârstă.