Apple a introdus o nouă funcție care ajută dacă iPhone-ul sau iPad-ul este furat

Apple a lansat iOS 17.3 și iPadOS 17.3 pentru utilizatori. Aceasta este o actualizare destul de mică, așa că nu căutați nimic prea spectaculos. Există, totuși, o nouă funcție numită Stolen Device Protection. Aceasta nu este folosită pentru a localiza un iPhone sau iPad furat, ci mai degrabă pentru a-i împiedica pe hoți să vă acceseze datele personale.

Funcția a apărut pentru prima dată în versiunea beta pentru dezvoltatori a iOS 17.3 și este, de fapt, destul de utilă. Dacă cineva reușește să-ți fure iPhone-ul sau iPad-ul, iar tu ești actualizat la OS 17.3, îl poți bloca în afara sistemului prin forțarea accesului Face ID sau Touch ID. Acest lucru funcționează chiar dacă au codul tău de acces, astfel încât nu vor putea să își introducă propriile date biometrice.

Software-ul impune automat o întârziere de securitate de o oră înainte de a schimba codul de acces dacă telefonul sau tableta este recunoscută ca fiind într-o locație necunoscută. Stolen Device Protection nu îi va împiedica pe hoți să își facă treaba, dar le va îngreuna situația. Instrumentul este disponibil atât pentru iPhone, cât și pentru iPad, transmite Engadget.

Activarea Stolen Device Protection este simplă – este vorba doar de un mic comutator în setările telefonului. Trebuie să vă asigurați că iPhone-ul dvs. este actualizat la iOS 17.3. Deschide aplicația Setări, derulează până la Face ID & Passcode, apoi până la Stolen Device Protection și activează comutatorul.

Ce mai aduce în plus această actualizare și pe ce dispozitive se poate instala?

Actualizarea aduce, de asemenea, liste de redare colaborative la Apple Music, suport pentru hotel AirPlay, detectarea optimizată a accidentelor și noi imagini de fundal. Nu este cea mai solidă actualizare din lume, dar a trecut doar o lună de când a fost lansat iOS 17.2.

La fel ca și în cazul altor versiuni de iOS 17, ai nevoie de un iPhone Xs, Xs Max sau XR din 2018, sau de orice versiune de iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14 și iPhone 15. De asemenea, funcționează și pe modelele iPhone SE de a doua și a treia generație.

În ceea ce privește iPadOS 17.3, o grămadă de modele sunt eligibile pentru actualizare, inclusiv iPad Mini de la a cincea generație în sus, iPad standard de la a șasea generație în sus, iPad Air de la a treia generație în sus și toate modelele iPad Pro. Verifică setările sistemului tău pentru a vedea dacă actualizarea este disponibilă pentru descărcare.