Vodafone Group a anuntat o reorganizarea a operatiunilor din regiunea EMAPA (Europa, Orientul Mijlociu, Asia-Pacific si Afiliati) ca urmare a strategiei companiei de a-si intari prezenta in tarile cu o crestere puternica.

Astfel, Nick Read, actualul CEO al Vodaone Marea Britanie, va deveni director executiv pentru regiunea Asia-Pacific si Orientul Mijlociu. In aceasta zona Vodafone se va orienta in primul rand spre Australia, China, Egipt, Fiji, India, Noua Zeelanda si Qatar.

In acelasi timp, actualul CEO al operatiunilor Vodafone in Africa si Orientul Mijlociu, Morten Lundal, va fi numit CEO pentru Europa Centrala si Africa, reprezentand compania in tari precum Republica Ceha, Ghana, Ungaria sau Kenia. De asemenea, acesta va coordona activitatea companiei si in Romania.

Nick Read si Morten Lundal vor fi subordonati in mod direct lui Vittorio Colao, directorul executiv al Vodafone Group.

Grupul telecom a recurs si la alte schimbari. Astfel, Guy Laurence, actualul CEO al Vodafone Olanda, va deveni director executiv pentru afacerile din Marea Britanie.

Nick Read face parte din companie inca din 2001 si a trecut prin mai multe functii printre care se numara CFO al Vodafone Mare Britanie, devenind CEO al afacerilor din Angla in 2006. Morten Lundal se afla in pozitia actuala in cadrul Vodafone Group de la inceputul anului 2008.

Sursa: Vodafone Group