'62 de persoane au fost ucise pe loc şi alte 24 au decedat la spital', a precizat ministrul, într-o conferinţă de presă în capitala turcă, adăugând că alte 186 de persoane au fost rănite în aceste două atentate care intervin cu trei săptămâni înaintea alegerilor legislative anticipate din Turcia la 1 noiembrie.

Într-un climat de tensiuni puternice alimentate de conflictul kurd şi apropierea alegerilor, şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini a lansat un apel sâmbătă Turciei 'să rămână unită' împotriva 'teroriştilor'.

Preşedintele francez, Francois Hollande, a condamnat 'atacul terorist odios', în timp ce omologul său rus,Vladimir Putin, a trimis un mesaj de condoleanţe preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Principalul partid prokurd din Turcia, care făcuse apel la manifestaţie, a denunţat 'masacrul teribil' şi a atribuit guvernului responsabilitatea pentru atentate.

'A fost comis un atac barbar', a reacţionat liderul Partidului Democrat al Popoarelor (HDP), Selahattin Demirtas, potrivit căruia 'ne-am confruntat cu un stat sângeros care s-a transformat într-o mafie'.AGERPRES