Bazată pe HTML5, aplicaţia va include capabilităţi offline, navigaţie pietonală cu ghidare vocală şi informaţii despre rutele de transport în comun. Aplicaţia este planificată să devină disponibilă gratuit în magazinul de aplicaţii al Apple în următoarele săptămâni.

Nokia HERE este primul serviciu de geolocalizare bazat pe cloud, care livrează cea mai avansată experienţă în domeniul hărţilor şi localizării pe mai multe dispozitive şi sisteme de operare.  "Oamenii vor hărţi excelente, iar prin HERE putem reuni serviciile Nokia bazate pe locaţie pentru a oferi utilizatorilor o modalitate mai bună de a explora, descoperi şi împărtăşi lumea lor," a declarat Stephen Elop, Preşedinte şi CEO al Nokia.
Nokia a mai anunţat un parteneriat strategic cu Mozilla pentru a aduce noi experienţe bazate pe locaţie pe sistemul de operare Firefox OS. Nokia intenţionează să lanseze o versiune pentru internet mobil a serviciului HERE Maps pe noul Firefox OS anul viitor. Cele două companii lucrează împreună pentru a oferi utilizatorilor cea mai bună experienţă bazată pe locaţie pe sistemul de operare Firefox OS.

Nokia a prezentat, de asementea, o aplicaţie de referinţă bazată pe sistemul de operare Android OS şi a anunţat planurile de a lansa, la începutul anului 2013, un kit de dezvoltare (SDK) pentru HERE, destinat producătorilor de hardware pentru Android. Astfel, partenerii vor putea crea aplicaţii bazate pe locaţie pentru dispozitive Android, folosind conţinutul de top de la Nokia.

Pentru a optimiza capabilităţile 3D ale serviciului HERE, Nokia şi-a anunţat intenţia de a achiziţiona compania earthmine din Berkeley, California. Tehnologiile de capturare şi procesare a imaginilor folosite de companie vor deveni părţi integrante din capabilităţile de cartografiere 3D ale serviciului HERE.    

"Lansarea unui nou brand este o mişcare bună pentru Nokia în domeniul hărţilor şi geolocalizării, activele companiei în această zonă fiind impresionante. Credem că hărţile şi localizarea vor aveau un rol tot mai important în dezvoltarea dispozitivelor şi serviciilor din următoarea generaţie într-o gamă largă de segmente," a declarat Crawford Del Prete, Executive Vice President, Head of Worldwide Research, IDC.