Terenurile pe care odinioară funcţionau fabrici şi uzine sunt în zone bune ale Capitalei, iar investitorii au plătit zeci de milioane de euro pentru a le cumpăra, scrie ECONOMICA.net. Alte sute de milioane de euro vor fi investite în proiectele care vor lua locul fabricilor.
Primul exemplu: un mall de 150 de milioane de euro va fi finalizat de austriecii de la Raiffeisen Evolution pe terenul unde a funcţionat Fabrica de Elemente de Automatizări.
Promenada Mall (foto), a cărui finalizare este estimată pentru luna octombrie a anului viitor, va avea 35.000 mp suprafaţă închiriabilă dispusă pe patru nivele şi peste 120 de magazine.
Citeşte şi: Harta celor 100 de malluri îngenuncheate de criză. Câte se mai ridică
Al doilea exemplu: În ianuarie 2012, canadienii de la Benevo Capital anunţau achiziţia terenului de 77.000 al fostei fabrici Vulcan, pentru ca cinci luni mai târziu să anunţe un parteneriat cu sud-africanii de la NEPI, pentru dezvoltarea unui parc de retail pe acest teren.
Citeşte pe ECONOMICA.net lista completă a proiectelor imobiliare care vor fi finalizate în următorii anii pe ruinele fostelor fabrici.