Potrivit Reuters, Georgia a impus noi restricţii în efortul de a opri răspândirea noului tip de coronavirus, a anunţat marţi guvernul georgian.

Astfel, potrivit sursei citate, portul măştii a devenit obligatoriu atât în interior, cât şi în exterior, toate restaurantele şi cafenelele din această fostă republică sovietică trebuie să închidă la orele locale 22:00, iar învăţământul online în şcoli şi universităţi va continua până pe 25 noiembrie în zece mari oraşe ale Georgiei, inclusiv în capitala Tbilisi, informează agerpres.

În același timp, toate evenimentele sociale, precum nunţile, priveghiurile, petrecerile de zile de naştere şi de botez rămân interzise, a informat guvernul georgian într-un comunicat.

Georgia, care şi-a ridicat starea de urgenţă pe 22 mai, a fost scoasă în octombrie de Centrul american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) de pe lista ţărilor „zona verde”, din caza creşterii accentuate a numărului de contaminări de la începutul lui septembrie.

Ţară din Caucazul de Sud cu 3,7 milioane de locuitori, Georgia a înregistrat până acum 44.522 de contaminări cu noul tip de coronavirus, dintre care 362 marţi.

Cum arată cifrele în România

Nici în țara noastră lucrurile nu stau foarte bine. Până astăzi, 3 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 258.437 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 181.175 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În ceea ce privește numărul deceselor, până astăzi, 7.273 de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 02.11.2020 (10:00) – 03.11.2020 (10:00) au fost raportate 120 decese (70 bărbați și 50 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.