Compania israeliana Digal Investments & Holdings, dezvoltatorul proiectului Obor Towers, va construi peste 3000  de apartamente in Bucuresti, urmand sa-si extinda investitiile in provincie in urmatorii 4-5 ani.

Dupa ce au inceput constructia ansamblului Obor Towers si au investit 15 milioane de euro pentru achizitionarea de terenuri in Bucuresti, israelienii isi propun dezvoltarea de proiecte rezidentiale in multe alte zone ale Romaniei, in valoare de peste 200 de milioane de euro.

Digal Investments & Holdings este o companie listată la bursa din Tel Aviv şi a dezvoltat importante proiecte rezidentiale, de office si de retail, in Israel şi in Europa. In prezent, omul de afaceri Solomon Hai, reprezentantul companiei Digal Investments & Holdings, a inceput constructia ansamblului Obor Towers in zona Bucur Obor si pregateste fazele incipiente ale unor proiecte de mari dimensiuni, in zona Baneasa si la Straulesti.

Complexul rezidential Obor Towes se va finaliza in luna decembrie a anului viitor si ofera garsoniere (intre 63,72 mp – 71,65 mp), apartamente cu 2 camere (intre 83,30 mp – 101,2 mp), apartamente cu 3 camere (intre 114,5 mp – 147,28 mp) si foarte putine apartamente cu 4 camere (intre 160,70 mp – 185,23 mp), la preturi medii, pornind de la 91.120 de euro pentru o garsoniera.

Dupa investitia de circa 10 milioane de euro aferenta celor 125 de apartamente din Obor Towers, proiectul din Baneasa, ce se va intinde pe o suprafata de 22.500 de metri pătraţi si va cuprinde 194 de apartamente, presupune o investitie de 16-17 milioane de euro.

Cea mai mare investitie realizata in Romania pana acum de Digal Investments prin omul de afaceri Hai Solomon se va ridica pe un teren de 30 000 de metri patrati, la Straulesti.

"Pentru acest proiect trebuie să primim PUZ-ul şi apoi vom vedea câte locuinţe vom construi. Deocamdată acesta este cel mai mare proiect, dar vrem să mai cumpărăm terenuri şi poate vom face altul şi mai mare. Planurile noastre prevăd construcţia în următorii patru – cinci ani a 3.000 de apartamente în Bucureşti şi, de asemenea, intrarea şi pe piaţa din provincie", a declarat investitorul Hai Solomon, dezvoltatorul proiectului Obor Towers.

Data: 1 aprilie 2008

Sursa: Digal Investments & Holdings