Șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, împreună cu şeful Direcţiei Cabinet din cadrul Poliţiei Române, Georgian Drăgan, au vorbit, vineri seară, despre cele două evenimente tragice ce au avut loc recent: copila care a murit după ce a fost lovită de o mașină de poliție și taximetristul ucis în Bolintin Vale.

Ce spune șeful Poliției Capitalei?

„Cu privire la evenimentul produs ieri, polițiștii și procurorul de caz au demarat imediat cercetări. În urma probatoriului, procurorul a dispus astăzi control judiciar pentru 60 de zile. Conform statutului polițistului, am dispus retragerea din funcție.

În ceea ce privește informațiile din spațiul public conform cărora purtătorul de cuvânt a transmis că polițistul era în misiune: polițiștii se află în misiune atât timp cât se află în timpul programului.

Procurorul a spus că nu se află în misiune în sensul că nu era o misiune urgentă. Desfășura activități specifice polițienești. Polițistul nu era într-o misiune specială care să reclame urgența.

Nimic din ce facem și spunem nu o poate aduce la față pe Raisa.

Poliția va pune la dispoziție toate datele pentru clarificarea situației. Nu s-a încercat nicio secundă mușamalizarea situației. Suntem primii care vrem să lămurim situația.

Cer tuturor polițiștilor din Capitală să respecte jurământul de credință, legile și normele în vigoare, pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai întâmple.”, a spus șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet.

Totodată, Bogdan Berechet a spus că după accidentul care a avut ca urmare moartea fetiței a fost luată decizia ca toți polițiștii să anunțe dispeceratul în momentul în care pleacă în misiuni care implică urgența.

Cine este fetița care a murit după ce a fost călcată de un polițist?

O tragedie fără precedent a șocat întreaga țară. Două eleve din Capitală, în vârstă de 11 și 12 ani au fost lovite puternic de un polițist pe trecerea de pietoni, în timp ce traversau strada și se îndreptau spre casă.

Eleva de doar 12 ani a fost cea care a murit pe loc în ciuda eforturilor făcute de medici. Potrivit acestora, fetița ar fi murit din cauza impactului extrem de puternic.

Aceasta a lăsat în spate doi părinți îndurerați, dar și un frate mai mic, care au fost anunțați după accident că fata lor s-a stins din viață. Unchiul fetei a dezvăluit că nepoata sa se deplasa către casă împreună cu o altă colegă în momentul în care o mașină de poliție le-a acroșat pe trecerea de pietoni.

„Au luat-o să o bage în mașină, să o resusciteze, ne-au spus că sunt șanse minime de supraviețuire, am sperat în continuare să își revină, ceea ce nu s-a mai întâmplat”, a spus acesta.