Anchetatorii care încearcă să afle cum s-a produs explozia de la Arad în care afaceristul Ioan Crișan și-a pierdut viața iau în calcul inclusiv că acesta ar fi fost ucis cu o bombă artizanală adusă din Serbia.

Surse judiciare au declarat pentru Gândul, că pentru realizarea acestei bombe s-ar fi folosit aproximativ un kilogram de praf de pușcă. Totodată specialiștii susțin că o asemenea bombă ar fi avut nevoie de o capsă de producție militară, lucru a dus cu gândul la anii de război din spațiul ex-iugoslav, de unde, spun surse judiciare, ar fi putut să fie procurată pentru o sumă care ar putea ajunge la aproximativ 3.000 de euro.

De cealaltă parte însă, nu se știe cine ar fi amplasat bomba în condițiile în care cercul de suspecți ar fi unul foarte larg. Crișan nu era considerat foarte popular și avea prieteni puțini, mai spun sursele citate.

La rândul lor, procurorii Parchetului General, care fac cercetările în cazul asasinatului cu bombă de la Arad, au schimbat încadrarea faptei din omor calificat în omor calificat cu premeditare.

Cazul de la Arad, infracțiune de omor cu premeditare

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, „cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat cu premeditare, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin”.

Îna celași timp, Parchetul General a anunţat că „în cursul zilei de ieri (n.a. duminică), a fost finalizată cercetarea la faţa locului” şi „procurorul de caz a dispus realizarea mai multor lucrări criminalistice (expertize şi constatări) din multiple specialităţi, raportat la natura complexă a aspectelor care sunt investigate”.

„În cauză au fost audiate mai multe persoane, în continuare fiind efectuate activităţi de urmărire penală în ritm continuu şi susţinut”, a anunţat Parchetul General.

Amintim faptul că omul de afaceri Ioan Crișan a murit sâmbătă dimineața, după ce o bombă ar fi fost detonată de la distanță de persoane încă necunoscute. Primele cercetări au arătat că bomba ar fi fost plasată chiar sub scaunul mașinii sale.