Olga Mihailova, unul dintre avocaţii principalului opozant al Kremlinului, vine cu noi detalii despre starea de sănătate a lui Alexei Navalnîi. Potrivit acestuia, starea opozantului rus se deteriorează în închisoarea unde acesta execută o pedeapsă de doi ani şi jumătate de detenţie.

Mai exact, se pare că acesta ar avea „dureri puternice de spate”. Totodată, avocata a mai menționat faptul că Alexei Navalnîi a putut consulta un neurolog, însă acesta nu transmis diagnosticul şi s-a limitat la a-i prescrie Ibuprofen, un medicament antiinflamator.

„Acesta a fost tot tratamentul său”, a spus Mihailova. Ea a mai adăugat că opozantul rus trebuie să vadă un medic adevărat pentru a știi exact ce se întâmplă.  „Nu ştiu cum se simte acum. Ar trebui să vadă un medic adevărat”, a adăugat avocata.

De menționat este faptul că, în prezent, Disidentul rus se află în colonia penitenciară Pokrov, la 100 de kilometri est de Moscova, centru de detenţie cunoscut ca fiind unul dintre cele mai dure din Rusia. În acest context, unul dintre principalii colaboratori de-ai lui Navalnîi, Leonid Volkov, a veni și el cu o serie de detalii.

Alexei Navalîi ar putea fi la infirmierie

Potrivit acestuia,  administraţia penitenciară ar putea încerca să ascundă faptul că opozantul a fost transferat la infirmerie. Nu este prima oară când opozantul rus acuză probleme de sănătate. Alexei Navalnîi s-a mai simţit rău și pe 20 august anul trecut, în timp ce se întorcea cu o cursă aviatică din oraşul siberian Tomsk spre Moscova. La acel moment, el a fost internat de urgenţă la Omsk, un alt oraş din Siberia.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO a cerut miercuri elibararea de urgență a acestuia. Totodată, el a subliniat faptul că Rusia subestimează și destabilizează vecinii percum Moldova, Ucraina, dar și Georgia.

„În pofida anilor de presiuni şi eforturi de iniţiere a unui dialog semnificativ, Rusia a intensificat comportamentul represiv pe plan intern şi comportamentul agresiv pe plan extern. În Rusia, observăm acţiuni de reprimare a disidenţilor politici şi cerem eliberarea imediată a lui Aleksei Navalnîi şi a altor demonstranţi paşnici care au fost arestaţi. Pe plan extern, Rusia subminează şi destabilizează vecinii, inclusiv Ucraina, Georgia şi Republica Moldova. Susţine acţiunile de reprimare din Belarus şi încearcă să se implice în regiunea Balcanii de Vest”, a spus secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, miercuri.