Pasionaţii de fotografie care fac trecerea de la un simplu aparat de fotografiat digital la unul SLR (Single Lens Reflex) sau DSLR (Digital Single Lens Reflex) ajung la concluzia că acestea din urmă sunt greu de folosit şi renunţă la ele.  Japonezii de la Nikon vin în ajutorul lor cu un nou model DSLR, Nikon D3000, considerat cel mai uşor de folosit în acest moment.

Utilizatorul unui D3000 trebuie doar să selecteze dintr-o serie de parametrii privind subiectul şi aparatul foto se ocupă de restul. Modul „Ghidare” îi ajută pe cei care sunt la începutul drumului în arta fotografica să obţină tot ce este posibil din potenţialul pe care îl oferă fotografierea cu un aparat foto DSLR.

Oricare ar fi modul de fotografiere ales, Nikon D3000 oferă o calitate foarte bună a imaginii datorită senzorului CCD de 10,2 MP şi a sistemului de procesare EXPEED. Tehnologia de măsurare a expunerii, sensibilitatea de până la ISO 1600 şi bliţul încorporat asigură imagini clare chiar şi în lumină extrem de slabă. Sistemul de focalizare automată cu 11 puncte şi cel de curăţare a senzorului sunt specificaţii unice în clasa DSLR din care D3000 face parte.

„Simplitatea de utilizare a noului Nikon D3000 contrazice părerea generală ca aparatele foto DSLR sunt greu de folosit şi că ar fi destinate mai degrabă profesioniştilor. Oricine va încerca D3000 va realiza de la prima atingere cât de prietenos este acest aparat foto DSLR şi va putea beneficia de imagini unice doar prin simpla apăsare a declanşatorului”, a declarat Radu Niculescu, Brand Manager Nikon România.

Nikon D3000 va fi disponibil, la partenerii Nikon din România, începând cu luna septembrie.

Alternative

Olympus E-420

 0-34444-olympus.jpg

Preţ: 1.497 lei
Disponibilitate: www.emag.ro

 

Canon EOS 1000D

0-34443-canon.jpg

Preţ: 2.539 lei
Disponibilitate: www.f64.ro