Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că îşi doreşte un al doilea mandat de edil şi a subliniat că patru ani e prea puţin, mai ales pentru un oraş ca București. Dan a subliniat că încearcă să le comunice bucureştenilor, nu să se ”învârtă” pe la televizor cum făceau primarii de dinaintea sa.

Nicușor Dan: Un mandat de 4 ani este prea puțin

Întrebat, luni seară, la B1 Tv dacă îşi doreşte un al doilea mandat de primar al Capitalei, Nicuşor Dan a declarat că îşi doreşte acest lucru şi că patru ani sunt insuficienţi pentru un oraş cu multiple probleme, cum e Bucureşti.

”Eu îmi doresc, da, desigur. Pentru orice oraş din România un mandat de patru ani, în condiţiile în care nu găseşti documentaţiile deja pregătite pentru lucrările de investiţii, 4 ani e prea puţin. Pentru Bucureşti e cu atât mai mult, un oraş cu multiple probleme”, a declarat Nicuşor Dan.

Edilul, convins că bucureștenii înțeleg că se merge în direcția corectă

Întrebat, de asemenea, dacă e ferm în această decizie, Nicuşor Dan a răspuns că le comunică bucureştenilor ”exact situaţia de fapt” şi este optimist că ei vor înţelege.

”Da, da, am început un lucru, încerc să le comunic bucureştenilor, să le spun exact situaţia de fapt, nu să mă învârt pe la televizor să le spun ce grozav sunt eu, cum au făcut predecesorii mei. Sunt foarte optimist că ei vor înţelege că mergem într-o direcţie corectă şi că viteza este cea pe care ne-o permite contextul”, a mai afirmat Dan.

Care va fi situația termoficării în Capitală?

Pe de altă parte, în ceea ce privește termoficarea, Nicușor Dan estimează că iarna 2022 – 2023 va fi mai bună decât precedenta, mizând în acest sens pe înlocuirea a 30 de kilometri de reţea şi pe achiziţionarea de mici centrale pentru punctele termice.

„Iarna 2022 – 2023, în măsura în care o să avem centrala de la Titan, aceste centrale în puncte termice şi lucrările pe care le-am menţionat, o să fie mai bună decât iarna precedentă”, a susţinut edilul general, într-o conferinţă de presă, la sediul municipalităţii.

El a menţionat că Primăria Capitalei are în lucru anul acesta patru tronsoane de reţea, a câte zece kilometri fiecare. Nicuşor Dan a amintit că anul trecut au fost înlocuiţi 15 kilometri de reţea principală şi s-a declarat optimist că în acest an vor fi înlocuiţi alţi 30.