În cadrul ședinței de luni a Consiliului General, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că se vor discuta patru proiecte pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice din fonduri europene.

Anunțul a fost făcut chiar la începutul şedinţei Consiliului General, edilul subliind faptul că achiziţionarea de autobuze electrice este o promisiune neonorată a fostei administraţii.

Totodată, el a mai adăugat că a fost aprobat studiul de oportunitate pentru majorarea prețului, amintind de licitațiile eșuate din 2018 atunci când prețurile de piață nu erau corecte.

Tramvaie și autobuze electrice în Capitală

„Avem patru proiecte care vizează achiziţia de autobuze electrice. Într-o şedinţă precedentă am aprobat studiul de oportunitate pentru majorarea preţului. După cum ştiţi, achiziţionarea de autobuze electrice din fonduri europene a fost o promisiune neonorată a fostei administraţii, încă din 2018 a existat o hotărâre de consiliu, au urmat două licitaţii eşuate pentru că preţurile nu erau preţurile corecte de piaţă. Ce facem azi, ce am făcut în şedinţa precedentă a fost să actualizăm aceste preţuri”, a afirmat Nicuşor Dan, care a precizat că este vorba de achiziţia a 100 de autobuze electrice.

Pe lângă cele 100 de autobuze electrice despre care se va discuta, edilul Capitalei a mai amintit că a semnat în urmă cu câteva luni contractul pentru cumpărarea a 100 de tramvaie, tot din fonduri europene, iar primul tramvai va veni în vara anului viitor.

„Pe zona de transport ne pregatim sa semnam contractul cu Astra Arad pe 100 de vagoane de tramvai. E un contract pe bani europeni de 20 milioane euro. Pentru ca s-au scurs niste ani de la momentul ofertei pentru tramvaie si pentru ca preturile au crescut e nevoie de niste discutii tehnice pentru ca acest contract sa poata fi onorat de Astra Arad. Acesta e motivul pentru care nu am semnat acest contract pana acum”, anunța Nicușor Dan în urmă cu câteva zile.