Nicolae Sarcină a mai preluat în august şi hipermarketul de 9.000 de mp pe care PIC îl avea deschis în Piteşti. Acesta a fost primul pas pe care reţeaua de supermarketuri Succes l-a făcut pentru a intra pe piaţa hipermarketurilor.

„Deschiderea acestui magazin din Craiova confirmã angajamentul firmei Succes de a activa pe segmentul de hipermarketuri, consolidându-şi prezenţa în zona Olteniei. Ambiţia noastrã este de a ne crea o reţea de hipermarketuri la nivel naţional şi suntem încrezãtori cã existã oportunitãţi pe piaţa de retail modern la preţuri accesibile chiar şi în aceastã perioadã de scãdere a consumului”, a precizat Liviu Sendroiu, administratorul Succes Nic Com.

Grupul PIC, controlat de fraţii Ilie şi Cornel Penescu, a intrat în insolvenţă la sfârşitul anului 2009, iar în prezent reţeaua trece printr-un proces de valorificare a activelor, supravegheat de PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services, administratorul judiciar al societăţii PIC.

„Prin aceastã redeschidere a magazinului din Craiova, PwC continuã strategia de reorganizare a societãţii, punând în valoare activele acesteia. Nu ne vom opri aici. Suntem în negocieri pentru redeschiderea şi a celorlalte magazine din fosta reţea PIC.”, a declarat Marius Zidaru, directorul   departamentului de servicii pentru restructurarea afacerii din cadrul PwC România.   

Reţeaua PIC mai avea deschise hipermarketuri în Călăraşi, Brăila şi Oradea.