Guvernul va aproba, miercuri, 22 februarie, prin hotărâre, obligaţia ca instituţiile publice centrale sau locale să preia pe site-urile proprii portalul „fiipregatit.ro”. Acesta a fost creat de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă în scopul facilitării accesului cetăţenilor la informaţiile de pregătire pentru situaţii de urgenţă, a anunţat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Guvernul a aprobat ca instituţiile publice centrale şi locale să publice pe site-urile proprii platforma de informare fiipregătit.ro

„Rămânând în aceeaşi linie a măsurilor de combatere a riscului seismic, tot astăzi avem o hotărâre de guvern prin care aprobăm ca instituţiile publice centrale şi locale să publice pe site-urile proprii de internet acel link creat de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Este un link către platforma naţională de pregătire pentru situaţii de urgenţă. Se numeşte fiipregatit.ro.

Este o decizie pe care am luat-o pentru a facilita accesul la informare, accesul mai uşor la informare a tuturor cetăţenilor”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, miercuri, 22 februarie, în şedinţa de guvern.

Aplicația RO-Alert a fost actualizată

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat, miercuri, 1 februarie, că a fost lansată forma actualizată a aplicației RO-Alert prin care cetățenii români primesc mesaje pe telefoanele mobile în situații de urgență în contextul mai multor tipuri de alerte și informații utile de interes public.

Așadar, conform DSU, aplicația RO-Alert, disponibilă atât în limba română, cât și engleză, este împărțită în mai multe categorii. Aplicația conține secțiunea de știri, hartă interactivă, apelare rapidă la numărul unic de urgență 112 și ghiduri instructive pentru situații de urgență.

De asemenea, harta interactivă oferă informații despre cele mai apropiate puncte cheie, de maximă importanță, cum ar fi: unități de primiri-urgențe, spitale, unități de pompieri, baze și refugii salvamont, adăposturi de protecție civilă, stații de ambulanță, unități de poliție și jandarmerie, farmacii non-stop.

Ce conține aplicația RO-Alert și cum poate fi accesată

Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează: Pe AppStore și, respectiv pe Google Play.

„Aplicaţia Departamentului este în refacere şi o să fie o formă mult mai prietenoasă, se lucrează pe ea de ceva timp. Nu se poate descărca momentan, până nu va fi modernizată.

Luna asta vom lansa forma nouă a ei. Acolo sunt mai multe sfaturi, cum te pregăteşti, cum te protejezi, cum te autosalvezi în unele situaţii, cum ajuţi pe alţii să se salveze, pentru că oriunde mergeţi într-o ţară unde riscul sismic este prezent, ţările care vor să crească rezilienţa populaţiei, învaţă populaţia cum să supravieţuiască şi cum să se ajute, cum ajută unul pe celălalt”, a declarat Raed Arafat la sfârșitul anului trecut.