Nicolae Ciucă, încrezător în proiectele primarului Vergil Chițac

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a subliniat, la evenimentul de lansare a candidaților PNL Constanța pentru alegerile locale din 9 iunie, importanța realizărilor concrete. Liberalul a declarat că este încrezător în proiectele de dezvoltare implementate sub conducerea primarului Vergil Chițac.

„Faptele vorbesc de la sine, vorbesc toate obiectivele pe care le-a demarat și le-a finalizat (n.r. Primarul Vergil Chițac). Astăzi, când am venit, lucrările s-au finalizat. (…) Mare parte din ceea ce se desfășoară ca proiect în Constanța și în județul Constanța, 400 de obiective, sunt cu fonduri europene”, a declarat Ciucă.

El i-a transmis lui Chițac că are șansa să fie în slujba cetățenilor la fel de bine ca în cariera sa militară, evidențiind importanța dedicării și responsabilității în servirea comunității.

„Domnul amiral …, scria acolo ‘în slujba cetăţenilor’. Domnule amiral, o viaţă întreagă am fost în slujba ţării şi vom rămâne în slujba ţării, iar astăzi, dumneavoastră aveţi această şansă să fiţi în slujba cetăţenilor. Faceţi-o aşa cum v-aţi făcut datoria în armată, aşa cum vă ştiu eu că v-aţi făcut datoria acolo unde v-aţi desfăşurat activitatea ca militar activ”, a spus Ciucă.

Referindu-se la candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean, Florin Mitroi, Nicolae Ciucă l-a descris ca pe un lider capabil să gestioneze provocările și oportunitățile județului Constanța, evidențiindu-i experiența și competențele.

„A zis domnul Huţucă mai devreme: când va veni domnul Mitroi la Consiliul Judeţean, va veni valul sau tsunami. Domnule preşedinte Huţucă, va veni Valu lui Traian, că altul n-are. Şi dacă vine de la Valu lui Traian înseamnă că este şi un bun surfer, ca atare va şti să evite valul, să meargă pe coama lui şi să ajungă acolo unde trebuie cu judeţul, pentru că vine dintr-o localitate, dintr-o comună unde a fost ales, dacă nu mă înşel cu 90%. La fel ca la domnul amiral, vorbesc faptele domniei sale”, a spus liderul PNL.

Vergil Chițac
SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Politica nu este arta compromisului, politica este arta faptelor

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a menționat că în județul Constanța produsul intern brut pe cap de locuitor se situează deasupra mediei naționale, iar prin proiecte și resursele disponibile se poate aspira la mai mult. El a subliniat că județul dispune de resurse precum centrala de la Cernavodă și gazul din Marea Neagră, precum și proiecte în dezvoltare, cum ar fi energia eoliană din regiune.

Ciucă a evidențiat importanța portului Constanța, cel mai mare de la Marea Neagră, în contextul coridorului de transport care leagă Europa de Asia Centrală și Asia de Sud. El a avertizat că pierderea acestor oportunități ar avea consecințe grave.

Candidatul PNL la Primăria Constanța este primarul actual al municipiului, Vergil Chițac, aflat la primul mandat, iar candidatul partidului la Consiliul Județean Constanța este Florin Mitroi, primar al localității Valu lui Traian din anul 2004.