Care este situația în interiorul coaliției PSD-PNL?

Nicolae Ciucă a susținut o declarație de presă de la sediul PNL, în care a vorbit despre situația din interiorul coaliției. El spune că nu se poate vorbi despre atacuri sau disensiuni în interiorul acesteia. El a mai spus că, în ceea ce privește campania electorală, ea se desfășoară în limite normale.

„Eu cred că aici trebuie să vedem partea aceasta de competiţie, nu le-aş denumi atacuri, nu cred că trebuie să vorbim despre atacuri şi despre disensiuni în interiorul coaliţiei, putem să vedem că se desfăşoară campania în limite normale, fără să se depăşească linia roşie, cum se spune. Este nevoie în continuare să avem o abordare a campaniei electorale prin care să le lăsăm oamenilor să aleagă”, a afirmat Ciucă, la sediul PNL, întrebat despre existenţa unor atacuri între liberali şi PSD în campania electorală.

El a mai fost întrebat dacă această coaliție mai funcționează, având în vedere că ambele partide au candidați proprii la alegerile prezidențiale. Răspunsul fostului premier a fost unul pozitiv.

„Sigur că da, cum să nu, este o chestiune de competiţie între cele două partide”, continuă el.

Liderul PNL a menționat că premierul Marcel Ciolacu a declarat că în interiorul Guvernului, inclusiv în timpul campaniei electorale, activitatea se desfășoară în mod normal, iar fiecare ministru este responsabil pentru activitatea desfășurată la nivel guvernamental. El a considerat că este natural să existe o astfel de abordare, în care fiecare partid își formulează o strategie cu privire la modul în care să abordeze campania prezidențială cu propriul candidat.

„Aţi văzut că şi premierul Marcel Ciolacu a declarat că în interiorul Guvernului, chiar în campanie aflându-ne, activitatea se desfăşoară normal, fiecare dintre miniştri fiind responsabil pentru activitatea pe care o desfăşoară la nivel guvernamental. Este firesc să avem abordarea aceasta prin care fiecare dintre partide să-şi gândească o strategie privind abordarea campaniei prezidenţiale cu propriul candidat”, a adăugat liderul PNL.

Ciucă și Ciolacu nu sunt adversari

Nicolae Ciucă a menționat că, în legătură cu posibilitatea ca el și Marcel Ciolacu să candideze amândoi la alegerile prezidențiale, ar fi competitori, dar nu adversari.

Duminică, preşedintele PSD și premierul Marcel Ciolacu a comentat declaraţiile liderilor PNL. În context, el a subliniat importanţa absenţei „jignirilor directe” între cele două partide. Potrivit lui, după alegerile locale, social-democraţii se aşteaptă să aibă cu 10% mai mulţi preşedinţi de Consilii judeţene.

„Eu am preferat să merg prin ţară şi să n-am aceste întâlniri în sală şi, în perioada următoare, o să merg mai mult printre oameni şi la obiectivele pe care le avem şi guvernamentale de făcut, dar să avem şi contactul direct cu cetăţenii. Normal, este mobilizarea fiecărui partid. Important este că nu mai există totuşi, şi se vede, acele jigniri directe. Eu sper să rămânem în aceste limite”, a adăugat el.

Marcel Ciolacu Nicolae Ciuca 3
SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Nu a existat scandal în Guvern

Premierul a remarcat că în Guvernul României nu au mai fost raportate scandaluri recent. El a menționat că în trecut, când PNL și USR se aflau la conducere, televiziunile erau pline de scandaluri.

Premierul a subliniat că actualul Guvern este funcțional, cu respect pentru toată lumea, indiferent dacă sunt membri PSD sau PNL. El mai spune că Executivul pare să fie într-un fel izolat de agitația politică.

El a evidențiat că Guvernul României continuă să funcționeze bine, chiar și în contextul unui an electoral intens. Ciolacu adaugă că aceasta era, în opinia sa, cea mai importantă provocare.

„Uitaţi-vă totuşi la Guvernul României. Eu nu am mai auzit un scandal. Aduceţi-vă aminte când erau PNL cu USR ce scandaluri erau non-stop la televiziune în timpul şedinţelor de Guvern. După şedinţele de Guvern, în Parlament. Avem un Guvern funcţional, respect pe toată lumea, indiferent dacă sunt colegii mei de la PSD sau de la PNL, care este un cumva detaşat de lupta politică, de aceea nici nu au fost prinşi miniştri pe lista de europarlamentare. Şi Guvernul României funcţionează indiferent că avem cel mai încărcat an electoral. Părerea mea este că asta era cea mai mare miză”, a mai spus premierul.