Nicolae Ciucă a băut vin de Recaș

Nicolae Ciucă a declarat că vinul băut cu Dan Ostahie era românesc. Fostul premier a negat că licoarea a costat 3.000 de euro. Mai mult de atât, Ciucă a spus că nu știa că o sticlă de vin bun poate să coste 3000 de euro și chiar și mult mai mult.

Nicolae Ciucă a făcut declarațiile miercuri seară, la Antena 3. El a spus că tot ce se vehiculează în spațiul public despre șprițul cu Ostahie este invenție.

„Este, probabil, momentul să lămurim un fake-news grosolan, în primul rând că nu știu dacă pe mine m-a văzut lumea frecventând des restaurante. A fost o discuție pe care am avut-o cu un om de afaceri, iar vinul acela vă pot spune cu toată responsabilitatea că a fost unul românesc. Eu acum am aflat că există vin atât de scump. Când am auzit că există o sticlă de vin care costă atât de mulți bani m-am gândit la cât de prețios ar putea să fie vinul de acasă, de la mama”, a explicat Nicolae Ciucă. Totodată, a subliniat faptul că nu știa și n-a crezut vreodată că un vin ar putea costa 3.000 de euro. „Pe cuvânt de onoare că n-am știut, n-am crezut și nici acum nu îmi vine să cred că există vin la o asemenea valoare. Sticla pe care am băut-o costa undeva la 370 de lei. Era vin de Recaș”, a mai adăugat liderul PNL.

Ce spune despre întâlnirea cu Ostahie

În plus, șeful PNL spune că nu s-a întâlnit doar cu Dan Ostahie. El a precizat că a avut întâlniri și cu alți oameni de afaceri. Recent, Nicolae Ciucă a fost surprins într-un restaurant alături de Dan Ostahie. Faptul a generat speculații în spațiul public.

S-a vehiculat ideea că omul de afaceri ar putea intra în politică și ar putea fi chiar candidatul Coaliției la Primăria Capitalei. Marți, Ciucă a declarat despre Dan Ostahie că este un antreprenor de succes. El a menționat că dacă Ostahie va dori să facă pasul spre politică, va fi bine primit.

Ciucă a subliniat că nu i-a făcut o propunere directă pentru a candida la Primăria Generală în numele Coaliției. Liberalul a mai spus că doar l-a invitat să fie consultat în legătură cu posibilitatea de a fi luat în considerare pentru această poziție.

Băsescu îl critică pe Ostahie

După ce numele lui Ostahie a apărut ca posibil candidat la Primăria Capitalei, Traian Băsescu s-a lansat critici severe la adresa omului de afaceri.

Într-un interviu acordat Euronews, fostul președinte a detaliat motivele pentru care nu este convins despre succesul unui om de afaceri în acest context. Traian Băsescu este de părere că Nicușor Dan și Gabriela Firea sunt politicienii cu cele mai mari șanse să ajungă în fotoliul de primar general.

„Dacă mă întrebați pe mine cine e cel mai bun candidat… trebuie să fii ridicol, repet, trebuie să fii ridicol ca politician, când ai un politician cu 36% – pe Nicușor și altul cu 32% – pe Firea, să spui: noi căutăm acum unul care vinde televizoare, ba nu, căutăm unul care face mobilă. E ridicol!”, a spus fostul șef al statului.