Serialul de pe Netflix care i-a cucerit pe români! A avut premiera pe 2 mai 2023. De atunci, este unul dintre cele mai urmărite seriale de pe celebra platformă de streaming.

„Croitorul”, serialul turcesc de pe Netflix care i-a cucerit pe români

Este vorba despre serialul turcesc „Croitorul” (The Tailor). Este unul dintre cele mai apreciate încă de la începutul anului 2024. Acesta are 3 sezoane și este adaptat după o carte scrisă de Gülseren Budayıcıoğlu, intitulată „Hayata Do”.

Autoarea, în vârstă de 77 de ani, este o romancieră extrem de cunoscută în Turcia. Cu o carieră anterioară în psihologie și ca prezentatoare TV, ea a abordat diverse subiecte în creația sa literară. În ultimii ani, a devenit celebră pentru romanele sale adaptate pentru televiziune.

În „Croitorul” joacă actori renumiți în Turcia, precum Çağatay Ulusoy, Salih Bademci și Şifanur Gül. Serialul are trei sezoane, create de producătorul executiv Onur Güvenatam.

El este recunoscut și pentru serialele „Another Self” și „The Protector”. Pe platforma Netflix, producția aduce în prim-plan povestea a trei personaje ale căror vieți se intersectează, fiecare ascunzând un mare secret.

Povestea serialului

Peyami, interpretat de Çağatay Ulusoy, este un renumit creator de modă. Lui îi revine sarcina de a ajusta rochia de mireasă a logodnicei prietenului său apropiat, Dimitri (Salih Bademci). Însă nu oricum, ci legat la ochi, pentru că niciun bărbat nu are voie să vadă o femeie în rochie de mireasă înainte de ziua nunții.

Viața lui este dată peste cap după decesul bunicului său. Evenimentul amenință să aducă la suprafață secrete pe care el le consideră rușinoase și pe care acum este nevoit să le confrunte. Tatăl lui Peyami, Mustafa, se confruntă cu un handicap care, în copilărie, l-a expus la hărțuire nemiloasă.

Când Mustafa și bunica severă a lui Peyami, Sülün, se stabilesc în Istanbul, Peyami își ascunde problemele familiale, inclusiv față de prietenul său. El nu este însă singurul personaj din serial care păstrează un secret.

Povestea se extinde și către logodnica lui Dimitri, Esvet. Aceasta ascunde cine este, de fapt și pentru o vreme, se dă drept îngrijitoarea lui Mustafa. Secretele celor trei personaje sunt dezvăluite treptat, episod cu episod.

Producția de pe Netflix a fost bine primită de publicul român, care s-a arătat fascinat de poveștile de viață ale personajelor.