„NESCAFÉ® are în ADN-ul său de brand global sustenabilitatea, iar prin acest demers ne dorim să generăm un impact chiar aici, în România, unde ne bucurăm de o bază puternică de consumatori loiali. Proiectul Pădurea de Miere este cel mai potrivit pentru a ne aduce contribuția la strategia locală de sustenabilitate a Nestlé România, cu atât mai mult cu cât NESCAFÉ® este unul dintre brandurile cele mai iubite din portofoliul nostru.

Prin această campanie ne dorim să recompensăm deopotrivă consumatorii care aleg să savureze cafeaua noastră, dar și comunitatea locală, transformând fiecare înscriere într-un puiet de salcâm plantat în Pădurea de Miere. De asemenea, lansăm pe această cale și o invitație către consumatori și către partenerii noștri de afaceri, de a ni se alătura la plantarea din noiembrie, să vedem împreună cum se extinde Pădurea de Miere!”, spune Ramona Hărătău, Coffee Mixes Business Lead SEE, Nestlé.

Ramona Hărătău

În noiembrie 2022, Nestlé România a lansat Pădurea de Miere prin plantarea, în parteneriat cu Asociația Mai Mult Verde, a 20.000 de puieți de salcâm în Comuna Mârșa din județul Giurgiu, sub umbrela pilonului de sustenabilitate “Nestlé for a Waste Free World”. Puieții de salcâm au fost plantați pe o suprafață de 4 hectare, iar plantația va deveni o importantă sursă de polen pentru albine.

Anul acesta, Nestlé România va relua plantările pentru extinderea Pădurii de Miere, în ideea de a da un ajutor prețios apicultorilor din zonă, creându-le un areal propice pentru familiile lor de albine.

Fiecare român poate contribui în mod direct la susținerea acestui proiect cumpărând produse NESCAFÉ® și înscriindu-se în tombola cu premii până pe 12 noiembrie 2023. Pentru fiecare participant unic la tombolă, Nestlé România și echipa NESCAFÉ® vor planta câte un puiet de salcâm în Pădurea de Miere.

Prin susținerea financiară a costurilor pentru puieți și a operațiunii de plantare, Nestlé România și NESCAFÉ® se implică direct și nemijlocit în crearea unui ecosistem în județul Giurgiu: o pădure de salcâmi ce va susține apicultorii din zonă și deci producția de miere. Acest efort reprezintă și un semn de apreciere al NESCAFÉ® față de consumatorii români care iubesc brandul și aleg să savureze această cafea zi de zi.

Fiecare dintre români poate contribui la această inițiativă de sustenabilitate cumpărând produse NESCAFÉ® și intrând în tombolă. De câștigat, câștigă comunitatea locală și noi toți – o nouă pădure, un nou plămân verde și o nouă sursă de polen pentru albine.

Detalii pe www.nescafe.ro.