Sud-africanii au cumpărat mallul de lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu pentru suma de 148 mil. euro de la dezvoltatorii proprietăţii, compania Raiffeisen evolution. În anunţul companiei se mai specifică faptul că suma rămasă din încasările aferente majorării de capital va fi folosită pentru finanţarea proiectelor viitoare de dezvoltare, extindere şi achiziţii. Majorarea se va desfăşura pe Bursa din Johannesburg şi pe Piaţa de Investiţii Alternative (AIM) a Bursei de la Londra.

NEPI a mai anunţat finalizarea achiziţiei unui teren de 1,2 hectare adiacent Promenada Mall. „Pe acest teren există o clădire de birouri în curs de demolare. Terenul este reglementat din punct de vedere urbanistic pentru dezvoltarea unei noi clădiri de birouri de aproximativ 50.000 de metri pătraţi“, se arată în anunţul investitorilor. Singura clădire adiacentă mallului şi aflată în curs de demolare este fostul sediu al Romenergo, companie printre ai cărei acţionari este omul de afaceri Dragoş Bîlteanu – unul dintre asociaţii lui Ioannis Papalekas, cel care are în construcţie un turn de birouri cu 23 de etaje chiar lângă Promenada Mall. Romenergo şi-a mutat, de curând, sediul în clădirea Floreasca Tower de vizavi de Promenada Mall.

NEPI intenţionează să modifice reglementările urbanistice pentru a include şi dezvoltarea unei extensii a Promenada Mall integrată cu o nouă dezvoltare de birouri de clasa A pe acest teren.

NEPI a anunţat în momentul achiziţiei Promenada că va plăti mallul în numerar din fonduri proprii şi va rambursa împrumutul de 95 mil. euro acordat dezvoltatorilor de către Raiffeisen Bank. În primul an de funcţionare, proprietarii centrului comercial au încasat din chirii circa 10 mil. euro, iar retailerii au realizat vânzări de peste 80 mil. euro.

Construcţia este realizată pe şase niveluri. Primele două etaje subterane sunt destinate parcării, iar restul de patru niveluri (din demisol şi până în etajul doi) găzduiesc zona comercială cu o suprafaţă închiriabilă de 38.209 mp. În total, Promenada dispune de 1.300 de locuri de parcare. Proiectul este în concurenţă directă cu Băneasa Shopping City, centrul comercial aflat în proprietatea omului de afaceri Gabriel Popoviciu, care până anul trecut a dominat zona de nord a Bucureştiului.