Pensionarii României trăiesc de pe o zi pe alta. Majoritatea sunt plini de datorii

Viața este foarte grea pentru unii pensionari din România. Pensia pe care o primesc lunar nu le este de ajuns pentru a cumpăra mâncare, a plăti datoriile și a-și cumpăra și medicamentele de care au nevoie.

O pensionară din București, Lungu Anghilina, a povestit că nu a apucat să cumpere toate ingredientele pentru ciorbă de legume deoarece nu a avut bani.

,,Ăsta-i frigiderul cu câteva ouă și trebuie să iau zarzavatul, morcov, astea nu l-am luat ca nu e banul! Facem pentru patru persoane, facem și noi o oliță de ciorbă. Câteva ouă aici… Ce să facem? Asta e!’’, spune aceasta pentru Realitatea NET.

Aceasta a mai povestit că trebuie să lungească mâncarea deoarece nu are suficienți bani. Pensionara din București a mai spus că atunci când vrea să facă ardei umpluți este nevoită să pună mai mult orez.

,,Pun orez mai mult să fac și eu ardei umplut, că dacă ingrediente pe care trebuie să punem la o mâncare…că nu poți să o mănânci și așa o lungim destul. Cu economii, așa, cu cartofi, așa lungită și asta, 250-300 lei. Atât, că o lungim, ce sa facem… Nu avem ca Florin Cîțu’’, mai afirmă Lungu Anghilina.

Premierul, vinovat de situația pensionarilor

Pensionara este de părere că principalul vinovat pentru traiul pe care îl duce este premierul Florin Cîțu, subliniind că dacă merge azi la piaă găsește un preț, iar mâine alt preț.

,,Eu n-am, din 850 fac de trei ori mâncare și am terminat. Să trăim din buzunarul lui Cîțu nu putem. Ce mâncăm? Îmi dă Cîțu ceva să mănânc? I-as spune să îmi dea și mie bani, să trăiască nu numai el. Vrea să trăiască numai el cu banii. Mă duc la piață, azi găsesc un preț, mâine altul’’, explică pensionara.

Pentru a face față cheltuielilor esențiale, pensionara spune că a rămas în urmă cu plata întreținerii.

,,Am împrumutat la car omenia și dau 200 lei pe lună. Hai să trăiesc! Cum să trăiesc? Că trebuie să dau banii înapoi, rămăsesem în urmă cu întreținerea și am dat sa ajung la zi’’, mai spune Lungu Anghilina.

Lungu Anghilina: Drămuim așa…

Pensionara a mai spus că prețurile au crescut și la cartofi și că viața este foarte grea pentru bătrânii care au pensii mici. Aceasta a mai spus că nu știe la ce să mai facă economie și că tot ce poate face este să plângă.

,,Drămuim așa, mai luam un cartof, si cartoful, ați văzut, a ajuns la 4 lei. Ce să iei? Și ăla al săracului, cartoful, l-a scumpit. E foarte, foarte greu. Să se uite și la noi amărâții care suntem amărâți de rând (…) Nu-mi ajunge! N-am la ce, nu știu la ce să fac economia! Tacem din gură, ne uităm la televizor și plângem’’, a adăugat aceasta.

Sursa foto: Dreamstime