Ungaria dă o nouă lecție României! Salarii mai mari pentru angajați și o nouă pensie pentru pensionari

În cadrul declarațiilor, premierul Ungariei, Viktor Orban, a precizat că se luptă pentru ca pensionarii că primească mai devreme cea de-a 13-a pensie. Acesta a mai spus că vrea ca pensionarii să primească, de anul viitor, nu numai cea de-a doua tranșă săptămânală, ci și a treia sau chiar a patra.

Acesta a subliniat că guvernul pe care îl conduce trebuie să lupte pentru că nu are voie să majoreze pensiile sau salariile din împrumuturi sau din credite, precizând, totodată, că la baza creșterii trebuie să stea performanța.

“Mă lupt (…) pentru ca să mă pot prezenta la următoarele alegeri în faţa oamenilor, demonstrându-le că tot ceea ce guvernul anterior Gyurcsány-Bajnai a luat de la pensionari, noi le-am dat înapoi până la ultimul bănuţ”, a spus el.

Creșterea salariului cu 20 de procente

Totodată, premierul Ungariei a precizat că majorarea salariului cu 20% va avea loc anul viitor, subliniind că salariul minim va fi mai mare decât salariul mediu pe economie în perioada guvernului Gyurcsány-Bajnai.

Viktor Orban a mai spus că prin majorarea salariilor și a pensiilor, Guvernul actual dorește corectarea greșelilor precedesorilor.

Șeful Executivul a mai spus că, în contextul unei relansări reușite a economiei, trebuie să se decidă ce se va întâmpla cu surplusul. Viktor Orban spune că este normal și corect ca impozitul pe venit al familiilor care au copii să le fie returnat.

Acesta a mai spus că face tot posibilul pentru ca întemeierea unei famililii să aducă și beneficii economice, subliniind că cei care au copii să trăiască mai bine decât cei care nu au.

Obiectivele politicii familiale

Prim-ministru spune că ideea principală a politicii familiale este ca personale care au copii să trăiască mai bine. Cu toate astea, dacă Guvernul nu va contribui cu un sistem fiscal și cu sprijne acordate, cu reglementarea pieței muncii care asigură o viață mai bună femeilor cu copii, motivația economică va dispărea.

El mai spune că motivația economică este importantă pentru ca tinerii să se angajeze destul de devreme și pentru viața de familie.

”Guvernul trebuie să ajute în acest sens”, a spus premierul, adăugând că, dacă se va reuşi îmbinarea convingerilor umane profunde cu argumentul de ordin material, “viitorul Ungariei va fi asigurat”.

Sursă foto: Inquam Photos / Cornel Putan