Producătorul german de aparatură electrocasnică Miele a deschis, la Braşov, o unitate de producţie pentru componente electronice de comandă, investiţia totală fiind de 24 milioane euro, se arată într-un comunicat al companiei.

Unitatea din Braşov, „Miele Tehnica”, este a 12-a linie de producţie a companiei şi a patra din afara Germaniei şi are în prezent 80 de angajaţi, iar numărul acestora va ajunge la 300 în următorii ani. Produsele fabricate în România sunt destinate exclusiv pentru integrarea în aparatura Miele.

„În acest proces, este vorba exclusiv de crearea a noi locuri de muncă. Nu are loc şi nici nu este planificat vreun transfer care să afecteze celelalte locaţii Miele”, se arată în comunicat.

Compania germană a decis construcţia acestei fabrici deoarece avea nevoie de o capacitate suplimentară de producţie. Miele mai produce subansamble electronice la sediul central din Guetersloh, Germania, unde capacitatea a ajuns la limită.

„Cu noua fabrică de la Braşov, Miele este capabilă să producă toate piesele suplimentare de care are nevoie în regim propriu şi, astfel, să garanteze standardele stricte de calitate, care sunt valabile pentru toate produsele şi toate locaţiile din întreaga lume”, se mai arată în comunicat.

Universitatea Tehnică, argument în alegerea Braşovului

Printre argumentele care au stat la baza alegerii amplasamentului au fost existenţa universităţii tehnice cu facultăţile de specialitate la Braşov şi legăturile rutiere bune şi a noului aeroport, care urmează să îşi înceapă activitatea în trei ani.

Miele este furnizor de aparate electrocasnice, precum şi de aparatură de curăţare şi dezinfectare pentru uz medical şi de laborator.

Compania a fost fondată în 1899 şi deţine opt unităţi de producţie în Germania, şi câte o fabrică în Austria, Cehia, China şi România. Miele are peste 16.000 de angajaţi, din care două treimi în Germania, şi a raportat afaceri de 2,77 miliarde euro în anul financiar 2008/2009.

SURSA: Mediafax