Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a răspuns vine cu un răspuns pentru toate persoanele care i-au reproșat în repetate rânduri că da vina pe populație pentru numărul mare de cazuri COVID-19.

Tătaru a subliniat faptul că nu a dat niciodată vina pe populația, iar toți ”suntem în aceași luptă”.

„N-am dat vina pe nicio populație. Populația n-a înțeles că suntem în aceeași luptă. Un coleg de-al dumneavoastră, într-o dimineață, mă întreba într-un interviu (…) trebuie să înțelegem că avem un singur teren, mingea este un virus, nu răspunde la niciun fluier de arbitru. Toți trebuie să facem un zid”, a spus Tătaru, la B1 Tv.

Nu venim cu un număr exagerat

Totodată, ministrul a mai adăugat că își dorește cu adevărat ca numărul cazurilor să scadă, având în vedere situația alarmantă din spitale, dar și supraaglomerarea de la Terapie Intensivă. El a mai subliniat faptul că nimănui nu îi convine ceea ce se întâmplă, mai ales personalului medical care lucrează sub presiune.

„Cei care cădem din acest zid sunt preluați de sistemul medical și îi tratăm, dar dați-ne voie să tratăm un număr mic de cazuri pentru a putea să nu creăm acea degringoladă sau acea suprapopulare a Terapiilor Intensive și să nu venim cu un număr exagerat de cazuri în care să căutăm paturi prin toată țara aceasta, să întindem un personal medical care de opt luni de zile sunt tot aceeași și în același timp să existe în partea cealaltă oameni care spun că nu există…”, a spus Nelu Tătaru la B1 Tv.

Întrebat cum se înțelege cu Alexandru Rafila, Nelu Tătaru a spus că preferă să rămână ”un profesionist”.

„Am colaborat ca profesioniști. Politic, v-am spus, nu discut în acest moment, prefer să rămân același profesionist în continuare”, a mai adăugat Nelu Tătaru.

Sursă foto: INQUAM/Alex Nicodim