„Sănătatea oamenilor nu se negociază!”, a fost mesajul pe care l-a postat pe Facebook fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru. În rândurile sale, acesta se declară nemulțumit de atitudinea politicienilor față de criza sanitară prin care trece România și le critică comportamentul. „Românii au înţeles, unii politicieni încă nu.”

Preşedintele liberal al județului Vaslui, Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, a declarat, recent, că „sănătatea oamenilor nu se negociază”. Acesta afirmă că, din nefericire, mesajul a fost înțeles doar de cetățeni, ci nu și de unele persoanele aflate în funcții de conducere, ce ar trebui să fie un exemplu pentru populația țării în aceste momente de criză.

Mesajul lui Nelu Tătaru

„Sănătatea oamenilor nu se negociază! Este înfiorător să te lupţi pentru o gură de aer. Pacienţii nu pot fi salvaţi cu populisme. Românii au înţeles, unii politicieni încă nu”, a scris pe Facebook, Nelu Tătaru, președintele PNL al județului Vaslui.

Nelu Tătaru a încercat să atraga atenția colegilor săi din politică, dar și a cetățenilor prin diverse semnale de alarmă. Acesta a încercat de mai multe ori să explice gravitatea situației pe care România o traversează la momentul actual. Dacă atitudinea românilor nu se schimbă, criza sanitară actuală se va întinde pe o durata de timp periculos de lungă.

Acesta a ținut să aducă în discuție și atitudinea anti-vaccin a oamenilor. Nelu Tătaru nu înţelege refuzul majorităţii populaţiei de a se vaccina, în condiţiile în care vaccinul este singurul mod prin care se pot imuniza în fața unui virus ce a cauzat milioane de pierderi umane.

Bilanţul complet pentru joi, 28 octombrie 2021

Până joi, 28 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.616.027 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 7.905 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 13.197 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 194 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.