Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a recunoscut, vizibil emoţionat, că şi-a văzut copilul său, în vârstă de 10 ani, abia după cinci săptămâni de muncă intensă, iar momentul revederii a fost unul dificil.

„Copilul nu putea să spună nimic când m-a revăzut. Plecasem de acasă cu cinci săptămâni în urmă, secretar de stat, veneam ministru. Copilul venea la mine, voia să mă atingă, dar îmi era frică să îl ating”, a declarat ministrul Sănătăţii, în emisiunea Adrianei Nedelea „La fix”.

Nelu Tătaru a continuat şi spune că şi în prezent, când are timp să ajungă acasă, copilul lui stă lipit de el, pentru că îi simte foarte mult lipsa.

„Îmi simte lipsa, dar au fost momente importante. Mă înțelege, înțelege situația și vrea să se facă în continuare doctor. Și ăsta este un lucru important”, a declarat ministrul Sănătăţii, scrie libertatea.ro.

Situaţia mea nu a fost ceva unic, toţi medicii au trăit asta, recunoaşte ministrul

Oficialul a mărturisit şi cum a suportat soţia sa momentele grele în care el trebuia să fie mai mult plecat de acasă.

„Soția mea a avut răbdare și înțelegere. A fost o perioadă grea, în care a fost și mama, și tată, dar a înțeles și momentul, și menirea, și importanța a ceea ce am traversat cu toții”, a declarat Nelu Tătaru.

Mai mult, medicul recunoaşte că nu doar el a trăit aceste sentimente dureroase, ci toate cadrele medicale din România, rupte de familie pentru a lupta împotriva pandemiei.

„I-am văzut pe medici la începutul pandemiei dezorientați, deznădăjduiți, acuzând, nu ostentativ, o lipsă, ci expunerea și imposibilitatea de a-i ajuta pe alții.

(n.red. – A fost) cel mai important moment, când am simțit că trebuie să fiu acolo”, a mai povestit Nelu Tătaru.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea