Nelu Tătaru susține că într-adevăr, România se află „pe o pantă descendentă”, însă românii trebuie să respecte constant măsurile de precauție.

”După cum spuneam zilele trecute, suntem pe o pantă descendentă, urmărim numărul de cazuri noi, numărul de cazuri de la ATI, avem un număr mai mare de cazuri noi, peste 200, este și un număr și mai mare de teste efectuate.

Vreau să reamintesc că trebuie să ținem anumite precauții. Vom avea o perioadă de căderea numărului de cazuri noi, dar vom avea și zile când vom vedea răspunsul la zilele de relaxare”, a spus Nelu Tătaru la Antena3.

Se amână măsurile de relaxare?

Ministrul a vorbit și despre măsurile de relaxare, care ar putea fi amânate în cazul în care numărul cazurilor de infectare va crește.

„Măsurile de relaxare vor veni dacă numărul de cazuri va continua să scadă și dacă vom avea un suport la ATI. Dacă vom avea un număr mai mare de cazuri vom amâna valul de relaxări.

Dacă numărul va crește se vor putea pune și niște restricții. Eu cred că gestionând aceste acțiuni, vom avea doar sporadic câte o zi când vom vedea un număr mai mare de cazuri”, a adăugat Nelu Tătaru.