Lista de criterii în alegerea laptopului potrivit

Descoperă mai departe câteva elemente importante care să îți influențeze decizia de achiziție.

  • Procesorul

Este important să alegi un procesor care să poată fi utilizat la capacitatea sa completă. Spre exemplu, dacă folosești laptopul pentru filme, atunci poți achiziționa liniștit un procesor Intel Core i7. Dacă ai un laptop pentru editare video, noi îți recomandăm un procesor Intel Core i9. Procesoarele a căror serie se termină în H sau K asigură rulare rapidă, performantă și fără blocări, fapt ce ridică nivelul de productivitate al beneficiarului.

  • Hard Drive-ul

La fel de esențial ca procesorul, hardul poate optimiza performanțele laptopului tău, sau din contră îți poate îngreuna activitatea. Mizează pe un SSD, care garantează avantaje superioare unui HDD clasic.

  • Memoria RAM

Dacă te rezumi doar la funcții de bază, atunci ai nevoie de o memorie de 4GB. Dacă folosești funcții de editare sau pentru gaming, de preferat sunt capacitățile de 8 și 16GB.

  • Placa video

Alegerea plăcii video depinde de asemenea de scopul pentru care e folosită. Poți opta între plăci grafice integrate pentru operațiuni obișnuite pe care le folosești în mod uzual, sau plăci dedicate pentru jocuri, video și alte activități complexe.

  • Durata bateriei

Dacă te interesează achiziționarea unui laptop care permite o mobilitate extinsă, investește într-un dispozitiv cu autonomie de minim 8 h. Dacă utilizezi laptopul pentru birou sau divertisment, atunci autonomia este irelevantă, dată fiind posibilitatea de a-l conecta oricând la o sursă de electricitate. Specialiștii sunt de părere că un laptop alimentat la priză oferă mai multe avantaje comparativ cu modelele pe baterie. Găsește rapid produsele destinate nevoilor personale cu gama de piese laptop oferite de un service laptop.

  • Tastatura și touchpad-ul

Dacă activitatea ta zilnică se desfășoară cel mai mult în fața laptopului, atunci aceste două elemente trebuie alese atent, astfel încât să poată servi nevoilor personale. De exemplu, o tastatură cu reacție întârziată la comenzile tale, precum și mersul întrerupt al cursorului de touchpad îți vor îngreuna munca și îți vor crea neplăceri, mai ales dacă lucrezi remote. 

  • Display

Modelele populare de display pentru laptop sunt cele de 15.6 inch, oferind un raport calitate-preț avantajos. Un display de 13-14 inch este ideal pentru tine, mai ales dacă obișnuiești să călătorești sau să deplasezi laptopul dintr-un loc în altul. Display-urile de 17-18 inch sunt preferatele celor care preferă să lucreze de acasă și își țin mereu laptopul pe birou. Un display calitativ implică nevoia unei baterii pe măsură. Așadar, ia în calcul și acest element înainte de a porni la cumpărături.

Tu ce treci pe lista de priorități atunci când pornești în căutarea laptopului perfect? Care sunt aspectele care ocupă topul listei și care cântăresc semnificativ în decizia de cumpărare?