Format din patru zone principale, noul oraș, care se va numi, bineînțeles, Orașul Mohammed bin Rașid, va avea nenumărate facilități turistice dar și un mediu integrat pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial și a inovației. Astfel, componenta turistică va include un parc ce va putea primi 35 mil. de vizitatori pe an și cel mai mare centru de distracție din întreaga regiune. Pentru centru arabii vor colabora cu Universal Studios și vor include și peste 100 de noi hoteluri în acest proiect. A doua parte, cea comercială, înseamnă, nici mai mult nici mai puțin, cel mai mare mall din lume, iar a treia cea mai mare galerie de artă din regiune. În final, a patra componentă reprezintă centrul pentru dezvoltare și inovație.

 

Nu mai au loc pentru turiști

 

”Actuala infrastructură pe care o avem în Dubai nu mai este suficientă pentru ambițiile noastre. Așa că vom începe imediat lucrările la cea de-a treia fază a planului pentru dezvoltarea orașului, în consens cu viziunea noastră până în 2030, și pentru a putea intra într-o nouă eră în care Dubaiul este capital antreprenoriatului, a artelor și culturii și a turismului pentru peste două miliarde de oameni”, a declarat șeicul. El a explicat că este nevoie de noi investiții pentru a putea ține pasul cu rata de creștere economică a Dubaiului, care în următorii șase ani va atinge un număr de 90 milioane de vizitatori pe an.

 

Noul oraș va fi așezat între Emirates Road, Al Kail Road și Șeic Zaied Road și va include proiecteul ”Grădinile Mohammed bin Rașid”. Orașul va fi conectat la Centrul Dubaiului și la Zona de Business printr-un pasaj enorm ce va conține galerii de artă. De asemenea, parcul din interiorul orașului va fi cu 30% mai mare decât celebrul Hyde Park din Londra și va fi înconjurat de cel mai mare mall din lume, ”Mall of the World”, cu o capacitate de 80 milioane de vizitatori pe an Ca să vă faceți o idee de mărimea mall-uli, Băneasa Shopping City din București a fost vizitat în prima lună de funcționare de ”doar” 750.000 de oameni. Doar centrul de distracții, multiplex-uri și zone de joacă, va fi vizitat de 6 milioane de oameni anual. În proiect mai sunt incluse și zone rezidențiale precum și câteva terenuri de golf.

 

Criza nu a afectat turismul din Dubai

 

Sectorul turismului din Dubai, unul dintre cele mai dezvoltate din lume, înregistrează o creștere anuală de 13%, cu o creștere a venitului din hoteluri de 22%, ceea ce înseamnă venituri anuale de 3,5 miliarde de euro. Rata de ocupare a hotelurilor este de 82%, cea mai mare din lume, iar numărul de vizitatori al Mall of Dubai, actualul cel mai mare centru comerciale, a fost de 6 mil, cu o creștere a vânzărilor de 25% în 2011. Mohammed bin Rașid City va fi dezvoltat de un joint venture format din Dubai Holding. compania de investiții a familiei Al Maktoum și Emaar Properties.