Iulia Vântur a reușit să își coroaiască o cariera de succes nu doar aici, în România, ci și în India, unde a reușit să se facă cunoscută, nu doar din cauza relației sale cu celebrul Salman Khan, dar și datorită participării ei la diferite evenimente și prezentării de modă, dar mai ales datorită carierei muzicale pe care a reușit să și-o construiască acolo și pentru care a muncit foarte mult.   

Totuși, înainte de a ajunge la Pro TV, Iulia și-a câștigat primii bani când a urcat pentru prima dată pe scenă ca manechin la 15 ani, iar la 17 ani a devenit instructor de modele în Iași, Botoșani și Suceava. Ca manechin a participat la festivalurile naționale de modă, unde a câștigat premii pentru “cel mai bun manechin, model”.  

,,Am câştigat primii bani la vârsta de 15 ani, din prezentări de modă. Apoi am devenit instructor de manechine. De pe atunci mă trezeam în week-end la ora 5:00, făceam naveta de la Iaşi la Suceava şi Botoşani, unde se ţineau cursurile, iar în pauzele dintre acestea lucram la teme” spunea Iulia Vântur în cadrul unui interviu pentru publicația Taifasuri.