Un medic acuză Guvernul de lașitate! Vrea neapărat certificatul verde: Ne aşteaptă nişte zile grele

Fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a spus la Profit TV că „este foarte important ca politicienii să aibă un pic de curaj, să îşi asume măsuri care pentru o anumită parte a populaţiei sunt nepopulare”.

„Certificatul verde ar fi domolit valul 5 dacă ar fi fost implementat când a ajuns în Parlament, la finalul lunii octombrie. Atunci PSD nu a votat, şi au existat apoi negocieri între partide (..) s-a ajuns la o formulă şi a fost blocat din nou de premierul Florin Cîţu, din cauza impactului bugetar al testării gratuite”, a declarat Ioana Mihăilă.

De asemenea, aceasta a susținut că atunci când s-a format noua coaliţie de guvernare, blocajul a venit „probabil de la preşedintele Iohannis”.

„Dacă ar fi fost implementat la timp, ar fi domolit valul 5”

„Dacă ar fi fost implementat la timp, ar fi domolit valul 5. (…) Este foarte important ca politicienii să aibă un pic de curaj, să îşi asume măsuri care pentru o anumită parte a populaţiei sunt nepopulare. Cred că este o frică de asumare în primul rând, care este complet distructivă. (…) Dacă statul cedează în faţa unor mesaje dovedeşte că este slab şi nu îşi poate proteja cetăţenii”, a mai spus fostul ministru USR.

Mai apoi, aceasta a fost întrebată dacă ne putem aştepta la un val 5 cu multe decese. Potrivit medicului, varianta Omicron este mai contagioasă decât Delta.

„Dacă toate aceste aspecte se confirmă, faptul că imunitatea dată de prin trecerea prin boală cu celelalte tulpini nu este foarte puternică, cred că ne aşteaptă nişte zile grele. (…) E clar că şi cu Omicron impactul va fi foarte mare, nici INSP şi alte instituţii nu pot face previziuni clare, nu ştiu câţi pacienţi au trecut prin boală şi au imunitate. Ştim că rata de vaccinare în România mult sub un nivel care să ofere protecţie. Valul 5 s-ar putea să fie la fel şi problematic ca valul 4”, a completat Ioana Mihăilă.