NASA a anuntat ca are in plan sa vanda trei navete din flota pe care o detine pentru 42 milioane de dolari fiecare. Din pacate pentru aventurierii care viseaza ca ar putea astfel sa cucereasca universul, cele trei navete nu vor putea achizitionate decat de muzee sau institutii de invatamant. Cele trei navete urmeaza sa fie scoase din serviciu in 2010, dupa 30 de ani de folosinta.

Una dintre cele trei navete a fost deja alocata Muzeului National al Aerului si Spatiului de la Washington, conform anuntului companiei. Acest muzeu are o colectie inedita de vehicule si obiecte care au reprezentat puncte de rascruce in istoria aviatiei. Muzeul gazduieste si avionul fratilor Wright, primul vehicul motorizat care a zburat, in 1903.

Oferta NASA ramane astfel disponibila doar pentru alte doua navete, care vor fi tinute la Centrul spatial Kennedy din Florida pana cand isi vor gasi cumparatori.

Pretul de 42 de milioane de dolari include si o parte din cheltuielile de transport, in valoare de 6 milioane de dolari. Navetele vor fi transportate atasate de un Boeing 747, special modificat in acest scop.

Sursa: SPACE.com