Concret, dacă proiectul de lege trecut de Senat va primi vot favorabil din partea Camerei Deputaților, elevii ar putea să își ia rămas bun de la programul cornul și laptele.

În locul produselor din lactate și panificație ar putea veni produse din alimentația sănătoasă. Astfel că, elevii ar putea primi un pachet alimentar diversificat, în limita unei valori zilnice de 10 lei/elev.

După decizia Camerei Deputaților, programul cornul și laptele s-ar putea transforma în  Legea privind programul de alimentație sănătoasă pentru elevii din învățământul obligatoriu primar și gimnazial, de stat și privat.

Art. 1 – (1) Se acordă gratuit pentru elevii din învăţământul obligatoriu de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private, un pachet alimentar diversificat, în limita unei valori zilnice de 10 lei/elev, respectiv preşcolar. Limita valorică cuprinde preţul produselor, cheltuielile de transport, prepararea, distribuirea şi depozitarea acestora, după caz.

În cazul în care anumiți copii trebuie să respecte un anumit regim alimentar ( din motive religioase sau medicale) părinții acestora trebui să facă o cerere scrisă și să atașeze documente justificative dacă este cazul, pentru a primi alte produse alimentare adecvate situației, în aceeași limită a valorii, de 10 lei/zi. Iar cei care nu doresc deloc acest drept, vor face tot în scris această opțiune, iar sumele rezultate în urma acestor renunțări se vor redistribui în cadrul aceleiași unități de învățământ.