Preşedintele interimar al PSD, deputatul Marcel Ciolacu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Buzău, că marţi, 14 ianuarie, va avea loc o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CExN) al partidului, în care se va discuta şi despre depunerea moţiunii de cenzură de către social-democraţi în următoarea sesiune a Parlamentului, potrivit Agerpres.

„Printre alte probleme urgente, la şedinţa de marţi a CExN se va discuta accelerarea depunerii unei astfel de moţiuni de cenzură, fapt solicitat atât de către membri de partid cât şi de către societate”, a afirmat Ciolacu.

Moțiune de cenzură de urgență

Marcel Ciolacu a mai spus că PSD-ul cu siguranță va depune o moțiune de cenzură la următoarea sesiune parlamentară. Potrivit declarațiilor acestuia, actualul Guvern a aruncat România în declin.

În plus, liderul interimar al social-democraților susține că actualul Guvern conduce țara prin „lozinci și minciuni”.

„În această sesiune parlamentară, categoric PSD va depune o moţiune de cenzură pentru a încerca să stopăm declinul şi vria în care a fost aruncată România numai după două luni de guvernare. Sunt lucruri evidente, nu poţi să conduci o ţară prin asumări şi să eviţi Parlamentul sau să încerci să rămâi în logica electorală şi să astupi greşelile de la guvernare prin lozinci şi minciuni, aceleaşi minciuni la adresa PSD din ultimii trei ani şi jumătate”, a mai declarat Marcel Ciolacu.