După aproape trei săptămâni de proteste, preşedintele egiptean Hosni Mubarak, care conducea ţara din anul 1981, a renunţat la funcţie şi a predat puterea armatei. Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele Omar Suleiman, în cadrul unei intervenţii televizate."Poporul a răpus regimul", scanda mulţimea din Piaţa Tahrir, după ce vicepreşedintele  Suleiman a anunţat oficial retragerea lui Mubarak.
Deputatul israelian Binyamin Ben Eliezer declara, vineri, că preşedintele Mubarak, i-a spus, în cadrul unei conversaţii telefonice joi seara, cu puţin înaintea discursului său televizat, că îşi caută o cale de ieşire onorabilă.
Mubarak renunţă la putere după 18 zile de proteste
Sutele de mii de manifestanţi prezenţi în piaţa Tahrir, din Cairo,  se bucură şi se îmbraţişează pentru că au scăpat de Mubarak. Aceştia au protestat 18 zile în piaţa din Tahrir, cerând plecarea preşedintelui. Mubarak a părăsit Egiptul împreună cu familia sa.
Ştirea referitoare la demisia preşedintelui egiptean a avut efecte imediate şi la bursa din New York, care a început să crească. Pieţele financiare de pe Wall Street au deschis şedinţa de vineri în scădere, investitorii fiind îngrijoraţi de situaţia confuză din Egipt. Imediat însă după anunţarea demisiei preşedintelui egiptean, indicele Dow Jones a înregistrat un avans de 0,29%, iar indicele Nasdaq a crescut cu 0,28%, scrie Agerpres.
Cel puţin 350 de persoane au decedat şi aproape 5.000 au fost rănite în timpul manifestaţiilor antiguvernamentale din Egipt, conform postului de televiziune al-Jazeera.
Imagini în direct aici