Achiziţia diviziei de telefoane mobile a Nokia a surprins analiştii şi piaţa în general, iar motivul pentru care americanii s-au grăbit să facă acest pas este legat de decizia finlandezilor de a lansa telefoane mobile cu sistem de operare Android, proprietatea Google.

Nokia şi Microsoft au încheiat în 2011 un parteneriat care prevedea ca cele două companii să lucreze împreună până în 2014. Finlandezii erau dispuşi ca din 2014 să renunţe la sistemul de operare Windows Phone în favoarea sistemului Google Android.

De la începutul parteneriatului, Nokia a lansat mai multe telefoane Lumia care au fost bine primite de piaţă, cel mai recent fiind Lumia 1020, cu cameră foto de 41 de megapixeli. Microsoft, în schimb a efectuat puţine actualizări la sistemul de operare, iar aplicaţiile disponibile în magazinul virtual sunt  evident mai puţine decât cele ale concurenţei.

Cei de la Microsoft au aflat la timp de intenţia finlandezilor de a renunţa la sistemul lor de operare şi au plătit 7,2 miliarde de dolari pentru a achiziţiona divizia de telefoane mobile a Nokia.
Sursa: nytimes.com