Sharon Meijland, proprietara cafenelei vegetariene, a amplasat în local anunţuri prin care îşi anunţă clienţii cu privire la politica adoptată aliindu-se astfel grupurilor religioase şi de vegetarieni care au reacţionat la aflarea veştii că polimerii folosiţi la producţia bancnotelor de 5 lire conţin seu – o grăsime animală. 

Meijland a declarat că respectă o ''promisiune'' făcută clienţilor săi potrivit căreia cafeneaua este un ''local etic''. ''(Seul – n.r.) e un produs animal, nu-i aşa? Întreaga noastră afacere se bazează pe a nu avea nimic de acest gen în acest loc'', a spus Meijland. ''Chiar dacă persoana care manipulează banii nu atinge mâncarea, nu despre asta este vorba de fapt'', a precizat proprietara care s-a declarat ''intrigată'' de conţinutul de origine animală al banilor. Aceasta a adăugat că acest lucru este ''atât de respingător'' şi că este nevoită să nu primească aceste bancnote în restaurant. 

Meijland a mai spus că nici un client nu s-a plâns de anunţurile afişate. 

Banca Naţională a Marii Britanii a refuzat să precizeze dacă există o obligaţie legală din partea comercianţilor de a accepta bancnotele, mai arată sursa citată. 

De la introducerea în circulaţie a bancnotelor de plastic în Marea Britanie, în septembrie, a fost întocmită o petiţie prin care se cere eliminarea seului din procesul de producţie. Petiţia a strâns 120.000 de semnături în doar câteva zile. 

Reprezentanţii băncii au declarat că se caută o ''potenţială soluţie'' pentru înlocuirea seului din procesul de producţie.

SURSA: Agerpres