Motivul decesului lui Ion Dichiseanu. Ce s-a întâmplat, de fapt, la spital

După trecerea în neființă a marelui actor Ion Dichiseanu, Ioana Diniseanu a ieșit public și a făcut acuzații la adresa medicilor care i-au pus un verdict greșit acestuia.

„Din păcate, există şi medici mai puţini pricepuţi. Şi în profesia aceasta trebuie să ai har, ca în orice profesie pe care o practici cu sufletul. S-a dus să facă o simplă radiografie pentru că i se părea că simte ceva la un plămân. Şi eu i-am spus, tată, hai să facem o radiografie ca să te linişteşti. Cei de acolo au spus că e important să facă şi un CT.”, spune aceasta.

”Mi s-a spus că este cancer. Nu era niciun cancer.”

Ioana Dichiseanu a povestit că CT-ul nu a fost interpretat concludent și că a mers la un mare profesor, căruia nu îi dă numele momentan. Ea a mai spus că medicii l-au diagnosticat cu cancer, dar nu acesta este diagnosticul corect.

”Acel CT a fost interpretat nu foarte concludent, diagnosticul şi rezultatul, iar mai apoi, să mergem la un mare profesor. Nu îi spun numele, deocamdată nu o fac, dar aş vrea să nu las lucrurile aşa. Vreau să mă consult întâi cu un avocat. A fost un consult privat, la o clinică particulară.

Este o poveste destul de lungă. Mie mi s-a spus că este cancer. Nu era niciun cancer. L-au trimis la o altă clinică pentru a si preleva și o biopsie. El avea o pleurezie, nu avea niciun cancer.  La o biopsie făcută, o bacterie i-a infectat plămânii. Această bacterie a dat petrecere în plămâni, să zic așa. A fost o bacterie agresivă, a avut un diagnostic greu” spunea Ioana Dichiseanu.

Bacteria care i-a provocat moartea lui Ion Dichiseanu ar proveni de la o clinică privată unde maestrul obișnuia să își facă analizele. Acesta a ajuns la Spitalul Floreasca unde a fost internat pentru mai mult timp. Din păcate, acesta a murit joi, la vârsta de 87 de ani.