Aproape două milioane de turişti străini au vizitat anul trecut, capitala țării. Unul dintre cele mai importante motive pentru care vin la noi sunt preţurile mici. 
Bucureştiul ocupă locul doi în clasamentul celor mai ieftine destinaţii puţin promovate, după capitala Serbiei. Turiştii care vin într-un city break la noi plătesc, de persoană, 195 de euro. Ceva mai ieftin este doar în Belgrad unde, pentru aceleaşi servicii, turiştii vor scoate din buzunar 165 de euro de persoană. Iată acum câteva diferenţe de preţ între Belgrad şi Bucureşti: dacă, la sârbi, o masă la restaurant pentru două persoane costă 118 lei, la noi, pentru aceleaşi condiţii, turiştii vor plăti 120 lei.
„O masă de 2 persoane într-un restaurant din Centru Vechi, unde preţurile sunt mai mari, costă undeva la 20-25 euro şi vorbim de mese care includ fructe de mare, vită, preparate în general scumpe. O bere este undeva la 3,5 euro, cafeaua este şi ea la 3-3,5 euro”, spune Raluca Hatmanu, reprezentantul unei firme de turism, citată de Digi24
Şi cazarea în Bucureşti este avantajoasă pentru străini, spun specialiştii, cu alternative precum hosteluri, butic-hoteluri, la care un cuplu pentru un weekend în Bucureşti plăteşte sub 100 euro cazarea. Dacă vorbim despre transportul în comun din Bucureşti, o cursă cu taxiul prin centrul Capitalei este cu mult mai ieftină chiar şi faţă de capitala Serbiei.
În topul celor mai ieftine oraşe europene de vizitat se mai află Porto, din Portugalia, capitala Sloveniei, Ljubljana şi Valencia, din Spania.